DIOS komt slechte start niet te boven

AD SPORT / Peter Lotman- Door veel eigen technische fouten en slecht afronden van de kansen verloren de handballers van DIOS onverwacht van het reserveteam van E&O: 28-25. Vol goede moed was het team van coach Jules van der Donk naar Emmen gereisd om te proberen met een overwinning de mede-koppositie vast te houden met WHC/Hercules en Olympia/DOS.

De teleurstelling was dan ook groot toen aan het einde van de partij de ploeg uit Den Hoorn met lege handen stond na vooral het eigen falen. Vooral de start van DIOS was niet goed. Binnen zes minuten was het al 4-0 voor de thuisclub, die vervolgens doordrukte naar 9-3.  “We werkten te weinig voor elkaar en maakten te veel slordige fouten.”

Coach Van der Donk wisselde keeper Luc Monteney voor Barry Duijndam en DIOS begon aan een inhaalrace. De Hoornse club herstelde zich in de eerste helft nog knap en leidde bij de rust zelfs met 12-13. De snelle tegenaanval en gevarieerd aanvalsspel leverden op dat moment wél het nodige rendement op.

Slechte fase

Na het wisselen leek DIOS bij 12-14 de partij te beheersen. Een slechte fase bracht E&O, met de makkelijk schietende Toby Trouw, op een 15-14 voorsprong. In het vervolg van de tweede helft lukte het DIOS niet meer om E&O te achterhalen. Het miste te veel kansen en had ook pech met een aantal scheidsrechterlijke beslissingen.