Nieuws

Dortmund sterkste in topper tegen Bietigheim

Van de Redactie – In de Duitse Bundesliga werd met belangstelling uit gekeken naar het duel tussen de beide ongeslagen koplopers Bietigheim (7-13) en het bezoekende BVB Dortmund (6-12).

Maar de gasten hadden in de eerste helft in een bijzonder hoog speltempo en degelijk afrondend werk de toon al duidelijk gezet: 10-16. Ook na de pauze bleef de marge rond de zes, zeven hangen, In gevaar kwam de winst voor het Nederlands getinte Dortmund niet: 21-28.

Nieuweling Danick Snelder stond bij de thuisploeg wel op het wedstrijdblad maar kwam nog niet aan speeltijd toe. Ze was nog niet speelgerechtigd.

De beide Nederlandse keepsters bij Dortmund – Ten Holte en Duijndam – kwamen alleen voor Isabel Roch binnen de lijnen om een strafworp proberen te keren. Julia Maidhof kwam tot 9 treffers uit 10 pogingen voor Bietigheim. Bij Dortmund prikte Alina Grijseels er 7 uit 10 binnen en deed Merel Freriks met 6 uit 7 niet voor haar onder. De overige treffers kwamen onder meer van de hand van Inger Smits (4/9), Kelly Vollebregt (4/7) en Kelly Dulfer (1/6). Tessa van Zijl kreeg geen streepje achter haar naam.

In de Deense competitie stonden Odense en Aarhus United binnen twee dagen opnieuw tegenover elkaar. Woensdag won Odense in het bekertoernooi de eerste slag (31-17) waardoor de ploeg in juni 2021 in de FINAL4 staat. Nu, in eigen hal, deed Odense het nog eens dunnetjes over: 33-27.

Tess Wester stopte 6 van de 21 ballen, Loïs Abbingh legde er 3 van de 6 in het netje, Nycke Groot tikte 2 van de 3 keer raak.

Odense blijft met 18 uit 10 aan kop, Esbjerg volgt met 17 uit 9, Viborg telt een punt minder. Kopenhagen op vier pakte 14 uit 9.

cover Merel Freriks, zes treffers in topper tegen Bietigheim

foto archief HSP / Tina Kolthof

 

Deel dit bericht