Nieuws

Drama in Duitse beker: Löwen na verlenging bij Bergischer HC met de schrik vrij

Ploeg van Jeffrey Boomhouwer sneuvelt in achtste finale

Door Frits Feuler– Debutant Bergischer HC, met Jeffrey Boomhouwer, speelt in de Bundesliga tot nu toe een sterk seizoen. In negen duels werd zeven keer gewonnen! Het team van coach Sebastian Hinze rekende ook op een stunt toen gisteravond bekerkampioen Rhein Neckar Löwen zijn opwachting maakte voor bijna 2500 toeschouwers in de Klingenhalle.

In de eerste helft was de thuisclub lang de baas op het veld, maar als de gasten een tandje bijschakelden, stond er halverwege 13-17 op het bord. De thuisploeg pompte wat extra energie bij elkaar en ging erop en erover: 20-19.

Met nog één minuut op de klok stond de teller op 24-24. Löwen-keeper Andreas Palicka moest een inzet pareren, aan de overkant deed collega Christopher Rudeck hetzelfde.

In de noodzakelijke verlenging ging het om en om: van 25-24 (Linus Arneson) naar 25-26 via de Zwitser Andy Schmid en Mads Mensah Larsen. Dat was het breekpunt in een meer dan spannend duel. De ervaren gasten consolideerden de minimale marge en verlieten met een 29-32 zege de hal.

Jeffrey Boomhouwer scoorde tweemaal.

Geplaatst voor de kwartfinale zijn tot nu toe Rehin Neckar Löwen, Hannover-Burgdorf, Melsungen en Füchse Berlin.

Vanavond vinden de overige duels plaats:

Flensburg -Magdeburg; Gummersbach – Göppingen; Kiel – Leipzig en Rimpar – Erlangen.  

Deel dit bericht