HandbalDirect KerstHandbalshop
Drama voor handbalsters Becky van Nijf

Drama voor handbalsters Becky van Nijf

14 juli 2013, 00:00 uur

Leverkusen ontbindt haar contract na derde kruisbandblessure 

De zomer van 2012 zag er zo mooi en veelbelovend uit voor handbalsters Becky van Nijf uit Venlo. nadat ze in 2011 al tweede was geworden met Oranje U19 op het EK in Rotterdam wist zij zich met haar club, toen nog Loreal, voor het eerst in de clubhistorie in 2012 te handhaven in de eredivisie. Een internationale handbalcarrière lag in het vooruitzicht want haar kwaliteiten als rechterhoekspeelsters waren inmiddels ook opgevallen in het buitenland en in mei 2012 tekende Van Nijf een contract bij Bayer 04 Leverkusen, niet de miste club in de Duitse Bundesliga. Ondertussen lonkte toen ook met Oranje het WK in Tsjechië, maar het liep allemaal zo anders voor de onfortuinlijke handbalster.

 Het WK werd een groot drama voor Oranje en voor Van Nijf. De ploeg die in de Dominicaanse republiek bij het WK U18 brons haalde, bij het EK U19 in 2011 in Nederland zilver ging voor goud in Tsjechië, het werd uiteindelijk slechts een zeventiende plaats.

 Voor Van Nijf (21) verliep het WK al helemaal desastreus. Slechts 1 minuut en 6 seconden heeft ze op het veld gestaan toen scheurde ze haar kruisband in de vijfde minuut van de eerste WK wedstrijd tegen Brazilië. Wat volgde was een lange revalidatie periode. Vol goede moed begon ze in juni aan een nieuw seizoen bij Bayer Leverkusen maar bij de eerste en beste zaaltraining sloeg het noodlot opnieuw toe. Opnieuw scheurde ze haar kruisband af. Voor Leverkussen was dat reden om haar contract met te club te ontbinden. Volgens de club moet de Limburgse zelfs vrezen voor haar carrière. Het is de derde keer dat ze inmiddels onder het mes is gegaan voor een kruisbandreconstructie. Imiddels heeft Van Nijf zich weer bij HandbaL Venlo aangemeld.

Laatste update: 10 augustus 2013, 15:36 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct