Nieuws

Dringen in de top van de eredivisie

Van de Redactie – De meeste ploegen in de eredivisie willen zo graag op de bovenste plekken komen. Geen verkeerde gedachte. Met veel teams daarvoor strijden maakt deze competitie vanaf het begin al interessant. Bij de vrouwen lijken VOC en VZV dit seizoen de te kloppen ploegen. Of Venlo en Quintus nog een rol gaan spelen in de titelstrijd in de resterende 15 duels, is afwachten geblazen.

Na vier speeldagen is er bij de mannen in de eredvisie geen enkele ploeg zonder puntverlies. Tussen de huidige nummer één en zes ‘gaapt’ een gat van slechts drie punten. Vijf ploegen mochten al twee punten toevoegen, debutant Olympia DOS blijft ook na deze ronde puntloos.

De Haagse derby tussen WHC Hercules en Hellas werd met een 22-28 zege een prooi voor de Hellenen. E&O en Arnhem konden het in een heus topduel niet eens worden over de winst: 25-25. BFC sluipt stiekem mee in de top en kaapte belangrijke punten bij de reserves van Aalsmeer: 24-28.

De reserves van LIONS kregen het zwakke Olympia op bezoek en hielden met een meer dan duidelijke 37-18 zege de eerste punten in Sittard. Volendam 2 en Tachos speelden voor de tweede keer gelijk (27-27) en moeten elk puntje koesteren.

VOC, VZV en Venlo met overmacht

De derde speelronde bij de dames in de eredivisie bracht VOC en VZV ongeslagen aan kop. Op bezoek bij debutant Voorwaarts liet de Amsterdamse grootmacht nog maar eens zijn tanden zien: 28-37. VZV pakte in de derby tegen SEW verdiend de beide punten met een afgetekende 24-35 zege.

Handbal VenLo, dat de openingswedstrijd verloor van VOC, volgt na de ruime 34-22 zege op DSVD op twee punten. Quintus moest bij V&L tot op de bodem gaan voor een nipte 23-24 zege. SEW en Quintus hebben nog een onderling inhaalduel te goed.

De tweede debutant, het nog puntloze Volendam, komt vanmiddag pas in actie. In de Opperdam ontvangt men Borhave dat trots is op de eerder vergaarde twee punten.

cover Nikita van der vliet (midden) namens VOC

foto archief HSP / Tina Kolthof

Deel dit bericht