Nieuws

Duitse ploeg met droomstart in hoofdronde: winst op Spanje

Door Frits Feuler– Coach Henk Groener is met de Duitse vrouwenploeg goed van start gegaan in de hoofdronde van het EK. Tegen Spanje, waar Nederland enkele dagen geleden nog maar nipt met 28-27 (17-9) won, denderde zijn ploeg over datzelfde Spanje heen: 29-23. Opnieuw was keepster Dinah Eckerle een grote sta-in-de-weg voor de Spaanse aanvallers. Duitse media zijn lyrisch en dichten de jonge ploeg een plek in de halve finale toe. Maar eerst zijn daarvoor nog zeges nodig op Hongarije (zondag) en de kraker woensdag tegen Nederland.

“Ein geiles Gefühl dass wir so viel Freude ausstrahlen!”, zo omschreef de Duitse keepster de winst meteen na het duel. Ze werd gekozen tot ‘speelster van de wedstrijd.’

Ook Henk Groener was verrast. “Indrukwekkend zoals de ploeg met name in de eerste helft speelde. Dat verwachtte niemand.”

Spanje won dit jaar twee duels tegen Duitsland. Maar aanvallend kwam de ploeg niet door de offensieve Duitse dekking. Lukte dat wel, dan was de keepster van Bietigheim ter plekke om de boel te repareren. Het Spaanse gevaar uit de opbouw was matig, de ploeg bleef zelfs negen minuten zonder doelpunt!

Na de thee verloor Duitsland iets van het goede spel, de defensie stond niet meer zo sterk als in de eerste helft. Met een marge van zes treffers begon de ploeg van Groener aan de laatste tien minuten. Voldoende voor de belangrijke twee punten in deze hoofdronde.

Emily Bölk, Angie Geschke en Meike Schmelzer doelpuntten ieder vier keer.

Logisch dat alle Duitse ogen nu gericht zijn op een verbetering van het vorig jaar in eigen land verprutste WK.

Later op de avond verpletterde Noorwegen Hongarije met 38-25. De Noorse ploeg liet geen spaan heel van de ploeg die het Nederland in het openingsduel (28-25) nog knap lastig had gemaakt.

Frankrijk won zoals verwacht van Denemarken met 29-23 en kwam Zweden er net niet aan te pas tegen Montenegro: 28-30.

De oorspronkelijk geplande duels in Nantes voor zaterdag zijn verplaatst naar zondag 9 december vanwege demonstraties.

Programma zondag:

15.00 uur: Zweden-Frankrijk

15.00 uur: Hongarije-Duitsland

18.00 uur: Servië-Rusland

18.00 uur: Nederland-Roemenië

De wedstrijd van Nederland is live te volgen op Ziggo Sport (zie nieuwsbericht Spoorboekje EK) maar niet via livestream.

De overige duels kunt u volgen via http://ehftv.com

Deel dit bericht