Nieuws

Duitsland geklopt door Hongarije met laatste doelworp

Duitsland geklopt door Hongarije met laatste doelworp

Door Frits Feuler– De laatste keer dat Duitsland en Hongarije op een titeltoernooi tegenover elkaar stonden was in 2013. Nu, in Nancy, verraste de ploeg van coach Kim Rasmussen de Duitse ploeg met een redelijk offensieve dekking. Gevolg: via 4-1, 7-4 en 7-7 leidden de Hongaarsen halverwege met 12-10.

In de tweede helft knokte Duitsland sterk terug en nam zowaar een voorsprong van één treffer. Daarna werd het een nerveuze partij, bol van de spanning, dat wel. De Hongaarse keepster Blanka Biro werd nog meer een struikelblok voor de Duitse aanvalsters.

Bij 17-15 nam Groener een time out. Even leek zijn ploeg het licht gezien te hebben. Geschke liet een strafworp onbenut bij 19-18. Beide ploegen acteerden erg nerveus.

Tien minuten voor affluiten bracht Behnke haar ploeg opnieuw op voorsprong: 20-21, de 23-jarige Lukacs antwoordde meteen met haar zevende treffer: 21-21. Stolle zette haar achtste Duitse treffer op het wedstrijdblad. Xenia Smits knalde 24-23 binnen, Grijseels’ pass op de sprintende Behnke kwam niet aan.

Henk Groener gaf, bij 24-24 en honderd tellen voor het eindsignaal, in de laatste time out duidelijke instructies. Het middenblok gesloten houden, dan kijken of we nog een aanval kunnen pakken. Smits zette een vrije worp snoeihard om, Schatzl maakte weer gelijk: 25-25. De volgende bal van Smits belandde op de paal.

Henk Groener na de verloren partij tegen Hongarije                       foto EHF

Maar het mocht niet zo zijn. In de allerlaatste Hongaarse aanval knalde Hafra toch door het middenblok en liet de Duitse ploeg met een geweldige kater achter: 26-25.

In de andere groep liet de Franse ploeg een punt liggen tegen Zweden: 21-21. Servië redde het niet tegen Rusland: 25-29.

Deel dit bericht