Dulfer, Bont en Nusser winnen Deense Supercup

Door Frits Feuler - Landskampioen Kopenhagen, de ploeg van Kelly Dulfer, Debbie Bont en Larissa Nusser heeft door een 26-30 zege voor het eerst de Deense Supercup in Skanderborg gewonnen ten koste van Team Esbjerg, de ploeg van Estavana Polman.

Via de Servische Kristina Liscevic kwam Esbjerg nog makkelijk op 6-4. Meteen ook het laatste doelpunt van de Servische in dit duel. Onder aanvoering van Kristine Breistol en Sanna Solberg nam Kopenhagen de regie over.  Bij rust leidde de formatie van Kelly Dulfer en Larissa Nusser met 16-9.

Via Clara Monti Danielsson kon Esbjerg met twee treffers vlak na rust nog een tikje uitdelen maar bij 18-12 kon alleen Annette Jensen nog met twee treffers van zich doen spreken: 14-18.

Maar de Esbjergse verdediging was op geen enkel moment in staat om de Kopenhagen-aanvallers af te stoppen. De marge bleef tot het einde vier treffers. De Nederlandse Kelly Dulfer was met vijf treffers topscoorster voor Kopenhagen, Estavana Polman scoorde driemaal voor Esbjerg.

Woensdag om 19 uur ontmoeten beide teams elkaar voor de competitieouverture opnieuw, maar dan in Kopenhagen. "Ik verwacht een reactie van de ploeg in dat duel," liet Esbjerg-coach Jesper Jensen na de wedstrijd optekenen.