Nieuws

Duncan Postel gedijt bij Bordeaux BL, vierde opeenvolgende zege

Bron: SPORTS GIRONDE | OMNISPORTS / Alain Goujon -  Duncan Postel (24) maakte deze zomer de overstap van Wilhelmshavener HV waar hij bijna vijf seizoenen speelde naar de Franse derde klasser Bordeaux Bruges Lormont Handball. De club zet er dit seizoen alles op om richting de Proligue te gaan. Een ongewis avontuur, maar niet voor de robuuste Postel die eerder ook voor Volendam uitkwam.

Ambitie is de club met zeven nieuwelingen waaronder Postel niet vreemd. Coach is oud-international en onder meer spelend voor PSG, Philippe Gardent. Hij moet zijn ervaren ploeg een trapje hoger stuwen en is op dit moment succesvol.

                                                                       

Zaterdagavond maakte Bruges BL, voor 450 fans, korte metten met het bezoekend Saintais, hekkensluiter in de derde liga: 33-24. Lijnspeler Postel zag vier van de zeven doelpogingen omgezet in een treffer. Defensief staat hij zijn mannetje in het centrum, zo is inmiddels duidelijk. Oog voor de bal en tegenstander, drie steals die de inleiding vormden tot snelle tegenaanvallen. De gasten kregen in de tweede helft nauwelijks om te herstellen en moesten vol in de achteruit. Tevergeefs. Acht ballen werden zomaar ingeleverd bij Postel en co.

                   

                            Duncan Postel (5) met zijn nieuwe ploeg in Bordeaux, foto club

Vergeleken met het thuisduel, drie weken geleden tegen Cournon, speelde Bruges stukken beter in zowel aanval als defensie. Hyper agressief in de dekking die goed anticipeerde op het combinatiespel van de tegenstander die met lange videosessies was bestudeerd en waarin opnieuw een hoofdrol was weggelegd voor de oud-Volendammer. Vanaf minuut 40 loopt de score binnen zes minuten op van 23-15 naar 27-12. Wedstrijd gespeeld. De klok stopte bij 33-24.

Actueel staan drie ploegen met 13 punten uit 5 duels aan de leiding: CS Annecy le Vieux HB, PSG Handball 2 en Bordeau Bruges Lormont Handball. Komende zaterdag gaat Bordeaux op bezoek bij de nummer 10, Grand Poitiers HB 86 dat tot nu toe zeven punten pakte.

cover Duncan Postel in actie bij Bordeaux Bruges Lormont

foto @handshoot

Deel dit bericht