HandbalshopMizuno 2017BENE-League FINAL4
Duncan Postel en WHV, dat past bij elkaar

Duncan Postel en WHV, dat past bij elkaar

04 december 2017, 10:38 uur

 Ex-speler Volendam groeit uit tot een van de steunpilaren

Als de handballers van Wilhelmshavener HV een goede dag hebben, dan zijn ze in staat iedere tegenstander in de Tweede Bundesliga te verslaan. Op 18 november maakten de ‘Jadestädter’ dat op indrukwekkende wijze duidelijk. Nummer twee, SG BBG Bietigheim incasseerde met 30-37 in de Nordfrost-Arena niet alleen de derde seizoensnederlaag, de debutant werd na de pauze bij tijd en wijle volledig overlopen. Negen doelpunten meer scoorde de thuisploeg in de tweede helft als de tegenstander en dat zorgde ervoor dat het thuispubliek het niet meer uithield op de banken.

Moe, maar gelukkig was ook Duncan Postel na die intensieve 60 minuten. Nog één keer moest de Nederlander flink werken en was zowel in de defensie als aanval hard nodig. “Dat kost natuurlijk kracht. Met mijn prestatie ben ik tevreden,” vertelt de 21-jarige kort na het duel en wrijft nog maar eens de vele zweetdruppels van zijn voorhoofd.

Sinds elf maanden is de cirkelspeler actief bij de ‘Jadestädter’ en heeft zich sindsdien goed ontwikkeld, zoals zijn trainer vindt: “Hij heeft zich in ons verdedigingsconcept goed aangepast en ook aanvallend grote stappen gezet,” aldus Christian Köhrmann. Tevreden met zichzelf en die ontwikkeling is ook de Nederlander:  ik heb echt het gevoel dat ik iedere week een stap verder kom en ben er zeker van dat ik me hier nog verbeteren kan.” 

Echt tijd om te wennen had Postel niet nodig in de Jadestadt. Sportief gezien. Veel dingen op sportief gebied werkten meteen – zeker omdat het verschil tussen Duitsland en zijn vaderland voor de cirkelspeler in het begin erg groot was. “Handbal is hier anders. Hier is alles veel intenser en je mag hier ook meer dan in Nederland. Daar wordt het sperren aan de cirkel bijvoorbeeld door de scheidsrechters duidelijk eerder afgefloten en met een tijdstraf beoordeeld,” vertelt de 21-jarige.

Naast zijn robuustheid en het latere ingrijpen in het spel door de scheidsrechters is ook de sfeer gedurende 60 minuten in de Nordfrost-Arena een totaal ander als hij bij de thuiswedstrijden van zijn ex-club Kras Volendam meemaakte. “Die sfeer hier is echt super, zeker als de hal vol is. Dat geeft een speler zoveel kracht en maakt tegelijkertijd ook extra krachten vrij,” raakt hij bijna in vervoering. En juist deze krachten maken het de handballers uit Wilhelmshaven mogelijk om zoals tegen Bietigheim zo’n prestatie neer te zetten, ondanks dat er slechts een kleine selectie voorhanden is.

Tijdens de winterperiode van het seizoen 2016-2017 haalde Wilhelmshavener HV Duncan Postel weg bij Bene-League-club Volendam en speelde op dat moment in op het uitvallen van de beide cirkelspelers Moritz Barkow en Steffen Köhler. Omdat het tweetal inmiddels de club heeft verlaten, heeft de Nederlandse vervanger zich goed kunnen ontwikkelen. In de voorbije elf maanden die hij tot nu toe speelde is hij een van de sterkhouders geworden bij de ‘Jadestädter’. Eerst kreeg Postel een contract tot de zomer van 2017. Eind maart al werd dit contract tot de zomer van 2019 verlengd.

Een teken dat het wel goed zit tussen speler en club. 

Bron: website Wilhelmshavener HV 

Laatste update: 04 december 2017, 11:53 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Duncan Postel en WHV, dat past bij elkaar