Nieuws

E&O heeft geen kind aan Volendam 2

Door René Kok - In de eigen kille (verwarming defect) en sfeerloze (te weinig toeschouwers) thuishal had Oosting/E&O, koploper in de eredivisie zaterdagavond geen kind aan het matige Kras/Volendam 2 en behield op deze manier niet alleen zijn ongeslagen status én ook de koppositie: 36-23.

En dat hadden de mannen van trainer Freek Gielen zich voor vanavond als belangrijkste doel gesteld. En zo mogelijk het publiek met mooi handbal vermaken. Dat lukte dan niet echt. Trainer Freek Gielen na afloop: “Voor een mooie en spannende wedstrijd zijn twee ploegen nodig. Dat zat er vandaag helaas niet in. Volendam miste een paar spelers en bovendien raakte hun rechter opbouwspeler al vrij snel geblesseerd, waardoor Milo Bos niet verder kon”.

Zo kon het gebeuren dat de koploper na een ruststand van 18-9 uiteindelijk de winst vrij gemakkelijk naar zich toe kon trekken. Met een 36-23 nederlaag werden de mannen van Martijn Cappel naar huis teruggestuurd.

Brede selectie

Toch was trainer Freek Gielen van E&O er vooraf niet gerust op geweest. “Juist in dit soort wedstrijden moet je vanaf het begin scherp zijn. We hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar ook een aantal matige. Ook nu zag je dat we matig begonnen en daardoor kon Volendam lang bijblijven”. Na rust kon Gielen lekker door wisselen en zijn jonge jongens veel speelminuten geven en wat dekkingsvarianten uitproberen.

Op de vraag of de competitie tot nu toe te makkelijk is antwoordde Freek Gielen: “Nee, zeker niet. We hebben een brede selectie en vorig jaar veel geïnvesteerd  en geleerd. Misschien dat dat nu in ons voordeel werkt. In de tweede helft van de competitie krijgen we nog een aantal moeilijke uitwedstrijden. Doel blijft de top 3!”

Daan Molenbroek

De nieuwe aanvoerder van E&O dit seizoen, Daan Molenbroek, is het daar volledig mee eens. “Natuurlijk is het jammer dat ik in de tweede helft minder wordt ingezet, maar voor de jonge spelers is het veel belangrijker dat zij hun speelminuten kunnen maken. En daardoor ervaring kunnen opdoen. Aan het eind van het seizoen hebben we ze misschien hard nodig om kampioen te worden of om promotie te kunnen afdwingen”.

Op de vraag of de doelstelling, alleen top 3, niet bijgesteld moet worden, antwoordde Daan Molenbroek: “De tweede helft van de competitie wordt nog spannend genoeg , denk ik. Die doelstelling kunnen we altijd nog bijstellen.”

Topscorers Oosting/E&O: Daan Molenbroek 6, Dennis Vesters 5, Kilian Tubben, Joost Verjans, Michael Wennink en Calvin van der Scheer allen 4 treffers.

Bij Kras/Volendam 2 : Beau Molenaar 5, Mark Schilder 4, Milo Bos, Stefan van Gils en Lars van de Broek troffen allen drie keer het doel.

Beide ploegen pakten, in een overigens sportieve wedstrijd, vier keer een tijdstraf. Martijn de Groot (Volendam) kreeg in de 47e  minuut nog een ongelukkige,  directe rode kaart en kon wat eerder dan zijn ploeggenoten onder de warme douche.

cover E&O-topscorer en aanvoerder Daan Molenbroek

foto archief HSP / Hans Khoe

Deel dit bericht