Nieuws

Eerste BSO Handbal clinic in het noorden succesvol

Van de Redactie- Maandagmiddag 17 dec. jl. hebben we met succes de eerste BSO Handbal clinic in het noorden van ons land afgerond. De HV HVR97 heeft samen met de BSO (Buiten Schoolse Opvang)Leek vier maandagmiddagen handbaltrainingen mogen geven tijdens die BSO aan kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Leerlingen uit de groepen 4 t/m 6.

28 kinderen hebben 4 weken lang o.l.v. Gea Strobos van HVR97 een aantal kneepjes van het handbalspel geleerd. De meisjes en jongens kwamen elke week vol enthousiasme weer opdraven. Een onderdeel van de handbalclinic was ook de kennismaking met het nieuwe fenomeen ´goalcha´, dat sinds een aantal maanden door het NHV wordt uitgedragen als de toekomst om de jongste jeugd – weer - aan het handballen te krijgen.

Afbeeldingsresultaat voor goalcha ball

De goalcha-bal heeft een aantal grote voordelen boven de traditionele handbal. Hij is zacht (prettig als je de bal op de neus of op je bril krijgt), je kunt hem inknijpen (dus makkelijker te vangen) en je kunt er overal mee spelen.

Als regio- begeleider Noord van een aantal Jeugdprojecten van het NHV, heeft René Kok heeft met behulp van een aantal mensen uit de werkgroep Noord (J.W. van Heel en Jan Speelman) dit deel van de clinic voor zijn rekening genomen. Elke sessie eindigde altijd met het gooien op de tjouk. De laatste maandagmiddag ging het om het ´echie´. In twee groepen streden de kinderen om een gesigneerde goalcha bal. Bij de jongsten werd Philine de gelukkige en bij de oudsten mocht Yarick met de goalcha bal naar huis.

https://www.youtube.com/watch?v=cSuTerGDHQ8

Alle BSO-kinderen die mee gedaan hadden kregen overigens een goalcha polsbandje, beschikbaar gesteld door het NHV, als beloning voor hun enthousiaste deelname, meldt regio-begeleider René Kok.

Deel dit bericht