Nieuws

Eerste competitiedag BENE-League: 82 keer op de bon

Door Frits Feuler - De openingsronde in de BENE-League heeft bevestigd dat de ploegen ook dit jaar weer behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Nipte zeges, geen gelijke spelen. Alleen Wematrans/Quintus incasseerde de grootste verlies na het bezoek aan Sasja HC: negen (30-21 verlies).

  Sasja - Quintus

Foto: Alain Deschamps (www.ann-alain.eu/hb

Nederlands kampioen Green Park Aalsmeer moest thuis vol aan de bak tegen Sporting NeLo om de 31-27 zege veilig te stellen.

De wedstrijd is terug te zien op https://twitter.com/hvaalsmeer

OCI-LIONS (zie bericht) duldde even wat tegenstand van KRAS/Volendam maar had in de slotfase de langste adem: 32-17.

JD Techniek / Hurry Up werd in eigen huis verrast door het behoorlijk versterkte Visé BM: 27-28. Belgisch  kampioen en BENE-League-winnaar Achilles Bocholt vond in opponent Handbal Tongeren een lastige horzel. Slechts met moeite werd de 24-23 zege veilig gesteld. Ook Hubo Initia Hasselt en Herpertz Bevo HC deden nauwelijks voor elkaar onder. Toen de kruitdampen waren opgetrokken in de Alverberg stonden de Hasselaars nipt aan de goede kant van de score: 30-29.

Opvallend in de eerste zes duels was het grote aantal gele kaarten en tijdstraffen dat de zes arbitrale koppels in petto hadden voor de twaalf ploegen. Liefst 82 (!) keer kwam de gele prent uit de linker- of rechterbroekzak tevoorschijn of gingen de twee vingers gestrekt de lucht in. Voor een paar spelers - Julien Devisch en Nick De Kuyper - betekende de derde prent ook meteen de andere kleur, goed voor en plekje op de tribune..

328 doelpunten werden er gescoord, 2807 toeschouwers bevolkten de tribunes.

Het totaaloverzicht aan gele kaarten en tijdstraffen per duel: (bron: Handbal.nl)

Aalsmeer-Neerpelt (Van Beek/Egberts); 22 x

LIONS-Volendam (Geraets/Geraets): 9 x

Bocholt-Tongeren (Steenwinckels/Steenwinckels): 17 x

Hasselt - Bevo (Van Kessel/Tanesecu): 13 x

Sasja - Quintus (Beulakker/Gilis): 10 x

Hurry Up-Visé (Weijmans/Wolbertus): 16 x

Deel dit bericht