Handbalshop
Eerste divisie heren wordt interessant dit seizoen met extra promotie plaatsen

Eerste divisie heren wordt interessant dit seizoen met extra promotie plaatsen

20 september 2013, 00:00 uur

Bij het begin van de competitie 2014-2015 zullen de beste vier ploegen uit de Nederlandse heren eredivisie stappen en tussen september en februari een volledige Beneluxliga competitie gaan spelen. De Beneluxliga komt in de piramide dan boven de Nederlandse eredivisie te staan. De eerste paar jaar keren die vier ploegen  aan het eind van de Beneluxcompetitie terug naar de Nederlandse competitie om met de beste twee ploegen uit de eredivisie de play-offs te gaan spelen.

Voor de eredivisie betekend dit dat er nog zes ploegen overblijven, maar men wil deze weer gaan aanvullen naar acht ploegen. Voor de ploegen uit de heren eerste divisie betekend dit dat er komend seizoen extra promotie plaatsten komen naar de eredivisie. Daarmee is de competitie voor die herenteams in de eerste divisie extra interessant geworden. Hoewel er nog geen promotie-degradatie regeling bekend is zal het duidelijk zijn er dit seizoen extra kansen liggen voor negen clubs om naar de eredivisie te promoveren, ervan uitgaande dat tweede teams niet mogen promoveren.

Wat dat betreft hebben nieuwkomer MHV en DIOS in de eerste twee competitierondes goede zaken gedaan. Zij zijn de enige die nog de volle winst hebben uit twee wedstrijden. Maar de weg is nog lang en of ze daar twee punten aan gaan toevoegen dit weekend is afwachten. Clubs als HARO, Houten en Hercules hebben in ieder geval ook de ambitie op korte of wat lange termijn uitgesproken om in de eredivisie te willen spelen. DSS-Aristos had bij het samengaan van de twee clubs drie jaar geleden ook wel die ambitie in het achterhoofd en hebben zich in de afgelopen twee jaar wel verder ontwikkeld. Er staan dus wel wat clubs klaar die het stapje hoger willen maken.

Wat dat betreft staan er zaterdag enkele interessante wedstrijden op de rol. In Den Haag spelen Hercules en HARO een interessant treffen. Beide ploegen speelden vorig seizoen nog tegen elkaar in de eredivisie maar zijn door de personele wisselingen bij beide teams niet meer met elkaar te vergelijken. Houten speelt een uitwedstrijd bij het gepromoveerde maar nog puntloze Unitas en in Amsterdam speelt DSS-Aristos tegen DIOS. Koploper MHV gaat het thuis opnemen tegen de LIONS 2. 

Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct