Nieuws

Eerste Duitse selectie Henk Groener

De Duitse bondscoach Henk Groener heeft zijn eerste Duitse selectie bekendgemaakt waarmee hij op 21 en 24 maart de twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Spanje gaat spelen.

Groener kan voor deze twee rondes geen beroep doen op de geblesseerde opbouwsters Emily Bölk en Alicia Stolle. Als vervangsters7 heeft hij Caroline Müller (Borussia Dortmund) und Meike Schmelzer (Thüringer HC) geselecteerd.

Vergeleken met de laatste wedstrijd van Duisland bij het WK in eigen land, waarin verloren werd in de achtste finale tegen Denemarken, heeft Groener een bijna compleet nieuwe selectie geformeerd. Van de zestien speelsters die de laatste wedstrijd hebben gespeeld zijn er nog vijf overgebleven in de nieuwe formatie waarmee Groener de strijd met Spanje aangaat . Na het dramatisch verlopen WK zijn acht speelsters gestopt als international, daarnaast wordt de bondscoach ook geconfronteerd met aan aantal blessures.

Doel:

Dinah Eckerle (Thüringer HC), Isabell Roch (TuS Metzingen)

Linker hoek:

Ina Großmann (TuS Metzingen), Franziska Müller (HSG Blomberg-Lippe)

Linkeropbouw :

Xenia Smits (Metz HB/FRA), Shenia Minevskaja (TuS Metzingen)

Middenopbouw:

Anna Loerper (SG BBM Bietigheim), Angie Geschke (VfL Oldenburg), Alina Grijseels (Borussia Dortmund), Caroline Müller (Borussia Dortmund)

Rechteropbouw:

Maren Weigel (TuS Metzingen)

Rechterhoek:

Marlene Zapf (TuS Metzingen), Maike Schirmer (Buxtehuder SV)

Cirkel:

Luisa Schulze (SG BBM Bietigheim), Julia Behnke (TuS Metzingen), Meike Schmelzer (Thüringer HC)

Op 21 maart speelt Duitsland in de Stuttgarter Arena, drie dagen later, op 24 maart in het Spaanse San Sebastián, vindt de return plaats.

Deel dit bericht