HandbalshopMizuno 2017Guus Hölscher Topsport Award
EHF-Cup vrouwen: vijf ploegen al geplaatst voor tweede ronde

EHF-Cup vrouwen: vijf ploegen al geplaatst voor tweede ronde

11 september 2017, 14:44 uur

Door Frits Feuler –In de eerste kwalificatieronde in de EHF-Cup voor vrouwen zijn vijf ploegen al zeker van een plekje in de volgende serie. Door de gunstige totaalstand over twee gespeelde duels mogen Byasen (Noo), CSM Roman (Roe), Zaglebie Lubin (Pol), Vaci NK SE (Hon) en LC Brühl (Zwi) zich al opmaken voor de volgende loting. Het Spaanse Bera Bera wacht volgende week, na de magere 26-25 zege thuis, bij het Portugese Colegio de Gaia nog een flinke klus om zich van meer Europees handbal te verzekeren.

Morrenhof Jansen/Dalfsen heeft na het bezoek aan Galutchanka met de 26-22 nederlaag een redelijk goede uitgangspositie om komend weekeinde in de eigen thuishal de volgende ronde binnen te slepen. Schoonmaak/VOC krijgt komend weekeinde tegen het Servische ZRK Medicinar een zware opdracht om zich ook bij de volgende 14 teams in de tweede ronde te plaatsen.

HSG Blomberg-Lippe (Duitsland) had geen kind aan Belgische kampioen HB Sint-Truiden. De ploeg van trainer Jo Delpire kwam niet in het stuk voor en lag halverwege al in verloren positie: 26-14. Voor 663 toeschouwers hield de thuisploeg er ook in de tweede helft een moordend tempo op na met een uiteindelijke 46-19 score als resultaat. De Belgische meisjes, zonder hun routinier Sarina Leenen (vakantie) probeerden het wel maar kwamen tegen zoveel fysiek en snelheid simpelweg te kort. Noem het maar ongelijke krachten in het Europese handbal! Trainer André Fuhr van Blomberg was niettemin pisnijdig op het resultaat in de eerste helft. “Teveel toegelaten, onnodige tegendoelpunten. Woensdag in de competitie tegen Oldenburg moet dat beslist beter!” Sara Marteleur scoorde negen keer voor Sint Truiden, Estelle Ghijsens stuurde drie treffers bij. Bij Blomberg kroonde Franziska Müller zich met tien treffers tot topscoorder. Angela Steenbakkers (8), Tess van Buren en Tessa van Zijl (elk eenmaal) zorgden voor Nederlandse doelpunten. 

Laatste update: 11 september 2017, 14:45 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt