Nieuws

Einde seizoen voor Metzingen-spelverdeelster Delaila Amega

Door Frits Feuler– TuS Metzingen kan voor de rest van dit seizoen geen beroep meer doen op spelverdeelster Delaila Amega. Zoals de club op haar Facebookpagina vandaag meldt heeft de Nederlandse in het duel tegen SG BBM Bietigheim zaterdagavond een kruisbandblessure opgelopen (wij berichtten).

De blessure ontstond in de tweede minuut van de wedstrijd. De Oranje-international was na een pass van Marlene Zapf in de tegenaanval, die Bietigheim-keepster Dinah Eckerle stopte. Maar daar was niemand meer in geïnteresseerd.

Delaila Amega: minimaal zes maanden buitenspel!

De spelverdeelster die na haar vingerbreuk eerder dit seizoen aan haar tweede optreden toe was, bleef geblesseerd liggen. De linkerknie draaide na de landing wef, zonder contact met een tegenstander.

“Delaila Amega heeft in de derby haar kruisband gescheurd en valt voorlopig zeker zes maanden uit,” geeft de clubleiding aan. Het seizoen in de Bundesliga is daardoor voor Amega passé en ook de nationale ploeg moet het al die tijd zonder haar stellen. De nieuwe bondscoach Emmanuel Mayonnade had Amega voor de dubbelinterland tegen Duitsland – 22 en 23 maart in Groningen en Oldenburg – opgeroepen.

Deel dit bericht