Nieuws

EK U18: Jeroen Roefs en Ivar Stavast kijken terug op de zege tegen Estland

De Nederlandse handballers U18 hebben hun laatste wedstrijd in de poulfase gewonnen en heeft daarmee de halve finale bereikt van het European Championship in Kaunas, Litouwen.  Naar weer een prima eerste helft (15-8) werd er uiteindelijk met 27-24 gewonnen van Estland.Bram Versteegden werd met 8 doelpunten niet alleen man of the match maar ook topscoorder van Oranje.

Ook nu vroegen we na afloop van de wedstrijd weer de mening van twee spelers van het Nederlands team dat strijd voor de promotie naar het EK van 2018. Samen met aanvoerder Ivar Stavast en cirkelspeler Jeroen Roefs werd teruggekeken op de wedstrijd.

De eerste vraag was voor Jeroen. De dekking stond weer vanaf het begin goed, maar ook het aanvalsspel was veel beter als in de wedstrijd tegen Italië. Wat hebben jullie gedaan om hier een positieve verandering in te krijgen?  “We hebben de rustdag ook gebruikt om als spelersgroep terug te kijken en vervolgens elkaar erop te wijzen welke dingen anders kunnen/moeten zodat we tot een beter resultaat komen in ons aanvalsspel. Dat was vandaag ook goed terug te zien”, vertelt een tevreden Jeroen Roefs.

Maar de tweede helft ging het toch weer moeizamer, vermoeidheid? “Ik denk het niet” zegt Jeroen, “misschien hadden we het gevoel dat de wedstrijd al gelopen was. Dat is natuurlijk naïef, maar gelukkig herstelde we het op tijd”.

Je speelt nu op de cirkel, dat is bij je club OCI-LIONS niet je positie, is dat niet lastig?  “Dat valt wel mee, natuurlijk is het even wennen, maar ik voel me prima op de cirkelpositie het is dus voor mij geen probleem. Het zou dit seizoen ook bij de club wel eens de positie kunnen worden waar ik vaker zal spelen”, aldus de robuuste Brabander

Naast Jeroen Roefs hebben we ook Ivar Stavast nog om een reactie gevraagd.

Ivar, dit was echt wel beter als tegen Italië, jij en Bram Versteegden kwamen beter in het spel?  “Ja dat was het zeker, zoals Jeroen al zei hebben we als spelers de koppen bij elkaar gestoken en elkaar verteld hoe we iedereen zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Daarnaast hebben Dani (Baijens), Bram (Versteegden) en ik als opbouwers ook nog even met zijn drieën samen gezeten om de zaken beter af te stemmen. Het is wel jammer dat we in de tweede helft weer zo terugvallen. Dan sluipt toch onzekerheid in de groep en de scherpte is dan ook in één keer minder. Hierdoor loopt uiteindelijk onze voorsprong van acht doelpunten  terug naar vier maar we  hebben de halve finale bereikt”, zegt een zichtbaar opgeluchte Oranje Aanvoerder

Komende zaterdag om 16:00 uur (Nederlandse tijd) is Israëli de tegenstander, hoe groot schat jullie kansen. Hierop is het antwoord van Ivar kort en krachtig: “Vijftig procent, in een halve finale kan je winnen of verliezen!”

Deel dit bericht