Nieuws

Elise Aerts geniet nog na van zege op titelkandidaat Venlo

Elise Aerts geniet nog na van zege op titelkandidaat Venlo

Door Frits Feuler – Bescheidenheid kan Belgische handballers niet ontzegd worden. Ook de pas 19-jarige Elise Aerts niet. De linkspoot van Geonius Vlug en Lenig maakte zaterdag in de Limburgse derby haar debuut in de hoofdmacht nadat ze vorig seizoen de sprong vanuit Neerpelt waagde naar de tweede ploeg. Komt uit Neerpelt, studeert in Hasselt en woont daar 'op kot' en speelt in Geleen. Kwestie van alles goed plannen.

                                                         'EEN DROOM DIE UITKOMT'

“Ik zat vorig seizoen wel een paar keer bij de selectie maar tot speelminuten leidde dat noog niet,” klinkt het haast verontschuldigend. Net bij de fysio vandaag – “mijn spieren voelen af en toe wat stijf” – kijkt ze nog eens terug naar de stunt die ze met haar team zaterdagavond bij de opening van het nieuwe seizoen uithaalde: winnen bij titelkandidaat HandbaL Venlo. “Iedereen was trots, blij ook. Feestje in de kleedkamer, want de kantine was dicht. Ik denk dat de winst verdiend was. Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan,” geeft ze de complimenten aan haar piepjonge ploeggenoten door.

 

            Elise Aerts

Vlug en Lenig startte vorig seizoen met een verjongingskuur, ging dit seizoen meer trainen. Dat betaalde zich al meteen uit in twee klinkende punten in Noord-Limburg. De bookmakers hadden dus het nakijken als je op de ploeg van coach Robin Gielen had ingezet.

Collectief

“We speelden echt goed, collectief sterk,” denkt ze nog terug aan zaterdagavond. Maar meteen komt ook de volgende wedstrijd al in de focus: VZV thuis. “Vanavond eerst maar eens luisteren wat er bij de training over zaterdag nog verteld wordt. Dan gaan we weer hard trainen voor de volgende opdracht!”

De stap die ze twee jaar geleden vanuit België maakte was een bewuste. “Ik wilde op een hoger niveau trainen en spelen, dus lag Geleen voor de hand. Heb er geen spijt van, heb me tot nu toe goed kunnen ontwikkelen. Hier is het allemaal sneller, harder ook. Meer fysiek wordt van je gevraagd. Het is een droom die voor mij uitkomt!” aldus de linkspoot op de rechter flank die het eerste officiële kwartiertje in competitieverband op de Nederlandse velden in de eredivisie maakte. "Ik dacht nog: ik kom er nog niet in, want Ashley Jacobs stond zo goed te spelen op die plek. Maar in de eerste helft moest ik al overnemen, in de tweede helft nog wat meer speeltijd. Ik ben echt tevreden!"

cover Elise Aerts

foto privé

 

 

 

 

Deel dit bericht