Nieuws

E&O 2 viert kampioenschap Tweede divisie A

Met een buslading vol kwamen de E&O fans vanuit Emmen de heren handballers van E&O 2 aanmoedigen, het jonge opleidingsteam is in vrij korte tijd immens populair geworden bij de Drentse vereniging.  Het team kwam naar Ede in hun jacht op het kampioenschap van de Tweede Divisie A.  Aan de basis van dit succes staat – naast uiteraard de spelers en begeleidster Ginie Fokkens – trainer coach Freek Gielen.  De van Bevo afkomstige Limburger, is er in geslaagd van een groep jongens wat als los zand met elkaar speelde een eenheid te maken, talentvolle jonge mannen waar van een aantal al nadrukkelijk op de deur van het eerste team kloppen. 

De Tweede Divisie A is een spannende competitie geweest waarin de top weinig voor elkaar onder deed. Elke wedstrijd moest er hard gewerkt worden voor de punten. De top drie lag dicht bij elkaar. Gelijkspel of verlies tegen Reehorst zou het feest in duigen laten vallen. 

Het was geen hoogstaand handbal wat er te zien was, daarvoor was de spanning te groot, maar er hing een sfeertje waar iedere handballiefhebber zijn vingers bij kon aflikken. Supporters van de beide clubs juichten elk doelpunt van hun team hartstochtelijk toe, er werd hevig gezwaaid met vlaggen, de trommels sloegen, toeters maakten lawaai, er werd geklapt, gestampt, vuisten in de lucht bij triomfen, handen voor het gezicht bij een misser. De wedstrijd was er eentje vol passie en beleving. 

Elk doelpunt werd gevierd als een overwinning. Het ontlokte een van de scheidsrechters de opmerking ‘ hier doe je het toch voor, wat een geweldige sfeer!’  De complimenten aan Reehorst die er absoluut een wedstrijd van maakte. Ze gaven het kampioenschap niet cadeau aan de mannen uit Emmen. 

De openingstreffer was voor Reehorst, daarna ging de strijd redelijk gelijk op, tot E&O een gaatje wist te slaan wat resulteerde in een ruststand van 7-11. Wie dacht dat Reehorst daarna wel de handdoek in de ring zou gooien kwam bedrogen uit, E&O liet even de concentratie verslappen, een ondertal situatie hielp ook niet mee om goed spel te laten zien, en tot ieders verrassing stond er na 37 minuten 12-12 op het scorebord. Dat was het sein voor de supporters van E&O om duidelijk te maken dat zij achter ‘hun’ team stonden. Het lawaai werd oorverdovend, maar het had wel effect, vier minuten later stond het weer 13-16 na een aantal prachtige acties van Kilian Tubben, Marnick Houwen en Sander Visser.

Vooral Tubben en Houwen stonden ook hun mannetje in de verdediging en waren nauwelijks te passeren, ondersteund door de uitstekende keepende Tom Grouwe achter de verdediging. Met uitgekiende schoten op het doel wisten de jonkies van E&O een eindstand op het bord te brengen van 18-22. Het feest barstte los. De meegekomen aanhang van het kampioensteam stroomde het veld op, het kampioenschap van de Tweede Divisie A was een feit. Het team wat twee jaar geleden nog op degradatie stond, vorig jaar zevende werd in de competitie, heeft nu promotie naar de Eerste Divisie op zak. 

E&O heeft nog een ijzer in het vuur, de eveneens door Gielen getrainde A jeugd –maar gecoacht door Liane Wieringa en Lodewijk Doorenbos - kunnen het kampioenschap van de Landelijke Jeugddivisie A jeugd binnen halen. Zij staan in die competitie aan kop! Met nog een vijftal wedstrijden te gaan is het nog geen gelopen race. Maar dat is van latere zorg, Zaterdagavond vierde het tweede team in ieder geval al feest, de verre busreis naar Emmen zal ongetwijfeld gezellig maar zeker ook een rumoerige zijn geweest. 

Deel dit bericht