Nieuws

Er was veel interesse voor Dani Baijens

Oranje-international stapt meteen over naar Lemgo

Van de Redactie– Oranje-international Dani Baijens stapt met onmiddellijke ingang over van SG Flensburg-Handewitt naar TBV Lemgo Lippe, de club die afgelopen weekeinde bekend maakte dat komend seizoen ook Bobby Schagen zal aansluiten. Bij zijn nieuwe club komt hij in elk geval Fabian van Olphen tegen.

Meerdere clubs hengelden naar de diensten van de Nederlandse spelverdeler, meldde Flensburg-directeur Dierk Schmäschke woensdag nog in het ‘Flensburger Tageblatt’. “Concreet is nog niks, op dit moment is alles nog open.”

Dani Baijens in zijn nieuwe outfit van Lemgo            foto TBV Lemgo Lippe

Oranje-international Dani Baijens, van Flensburg naar Lemgo

Maar daarna liep alles snel voor de Oranje-international die in de Champions League acht keer in actie kwam en drie treffers liet noteren. In de competitie draafde hij tien keer op, scoorde vier keer.

Rotterdammer Dani Baijens (20) werd vorig seizoen opgenomen in de tweede ploeg, het opleidingsteam dat uitkomt in de derde Bundsliga. Maar door blessures in de hoofdmacht maakte hij in het begin van dit seizoen zijn debuut op het hoogste Duitse niveau.  

Ook bij zijn nieuwe ploeg Lemgo zijn de personele problemen op dit moment groot. In de opbouwrij liggen Isaias Guardiola, Tim Suton en Jari Lemke er voor langere tijd uit. Schutters ook in de ploeg van coach Florian Kehrmann. Drie alternatieven waardoor de overige spelers – Doant Bartok, Fabian van Olphen, Andrej Korgut en Jonathan Carlsbogard nu zo ongeveer de complete aanvalslast op hun schouders hebben.

“Dani heeft deze transfer verdiend,” licht Schmäschke toe. “Lemgo heeft komende zondag meteen een belangrijke thuiswedstrijd tegen Bietigheim en daarin kan hij dan meteen debuteren.” Mogelijk kan Baijens op termijn weer de omgekeerde richting bewandelen, aldus de Flensburg-directeur.

Middels een zege op Bietigheim kan Lemgo – nu veertiende met 9 punten uit 14 duels - het verschil met de eerste degradatieplek op vijf punten brengen. De bezoekers (17e) hebben drie punten minder op de teller.

Deel dit bericht