Nieuws

Erwin Roeleveld verheugt zich op handbalderby WHC-Quintus

Den Haag - Hij wordt al jaren begeerd door de topclubs. Toch bleef handballer Erwin Roeleveld WHC trouw. Zaterdag staat hij met zijn ploeggenoten tegenover het opleidingsteam van Quintus, de vereniging die hem graag wilde inlijven.

De 27-jarige Roeleveld is befaamd om zijn snelheid en trefzekere afronding. Hij is duidelijk  waarom hij de overstap niet heeft gemaakt. ,,Vanwege mijn maatschappelijke carrière. Ik doe de politieopleiding en ben bezig aan mijn laatste jaar tot hoofdagent. Dat is niet te combineren met vijf keer trainen. Ik vraag me wel af hoever ik zou zijn gekomen als ik die stap toch had gemaakt. Maar met handbal kan ik mijn geld niet verdienen. Dat maakte de keuze makkelijker.”

Periodetitel

WHC is bezig aan een mooi seizoen. ,,We hebben een sterke eerste periode gedraaid met de titel als beloning. Onze trainer Zsigmond Makay weet veel van handbal en geeft waardevolle tips, maar hij geeft ook de ruimte aan ervaren spelers als Daan de Koning en Stefan Stapper om tijdens een time-out hun zegje te doen.”

Het inpassen van jonge talenten als Moritz Bohnet, Luka Furth en Thimo Bakker geeft meer mogelijkheden om te rouleren. Er is een goede balans in het team. In de nacompetitie willen we ook elke wedstrijd winnen. Naar de eredivisie is een hele stap maar als we het halen, gaan we er voor. Ik verheug me op de strijd met Quintus. We kennen elkaar goed en er is veel rivaliteit. Altijd extra spannend, maar onze ervaring geeft de doorslag.” 

AD SPORT/PETER LOTMAN

Deel dit bericht