Nieuws

Esbjerg veegt Cisnadie van de vloer, vijf treffers Polman

Door Frits Feuler– De vier Deense ploegen in de groepsfase van de EHF Cup - Esbjerg, Nykøbing, Herning-Ikast en Viborg – hebben de eerste wedstrijddag met twee zeges en twee nederlagen afgesloten. Estavana Polman had met Esbjerg een makkelijk Europees middagje. Het Roemeense Cisnadie, met slechts 12 speelsters present en waar interne strubbelingen momenteel de boventoon voeren, bleek niet tot enig weerwerk in staat en verloor, na een 21-8 achterstand bij rust, uiteindelijk met 41-18. Twee Brazliaanse speelsters, Cavaleiro en Costa keerden na de kerstdagen niet meer terug, de Roemeense Subtricia hield het eind oktober al voor gezien.

De Nederlandse international scoorde vijf keer, voor ruim 1300 toeschouwers in de Blue Water Dokken. Opvallend: alle 13 veldspeelsters bij Esbjerg kwamen tot een of meerdere scores. Alleen de beide doelvrouwen (Toft en Granlund) konden niet juichen.

Het Duitse Metzingen, met Delaila Amega, Jesse van de Polder, Tamara Hagery en Kelly vollebregt, ging op bezoek in Zweden bij Sävehof en klaarde die klus voor 534 toeschouwers voortreffelijk: 27-29 winst, na een 13-16 voorsprong na dertig minuten. Amega was de enige Nederlandse speelster die een treffer achter haar naam kreeg.

In de Duitse competitie kon Leverkusen thuis niet stunten tegen ongeslagen koploper Thüringer, de ploeg van keepster Kristy Zimmerman: 17-24 (8-11).  

Halle-Neustadt, hekkensluiter (1 uit 11) in de hoogste Duitse klasse, kwam er thuis net niet aan te pas tegen Neckarsulmer, de ploeg van Anna Pavkovic en de geblesseerde Michelle Goos: 26-29. De thuisploeg zorgde in de eerste helft voor een verrassing en leidde verdiend met 17-12. Na de pauze kwamen de gasten bijzonder sterk terug en konden uiteindelijk het tij nog keren. Door de winst mag de ploeg uit Zuid-Duitsland even wat ruimer ademhalen op plek 11, met 6 uit 10.  

In Noorwegen had Gjerpen – met Nathalie Hendrikse en keepster Annick Lipman - thuis geen verweer tegen Byasen: 20-29. Gjerpen blijft met 4 uit 9 in degradatiegevaar, Byasen sluit aan richting top vier. Molde, de ploeg van ex-bondscoach Helle Thomsen en Martine Smeets, bivakkeert op plaats acht, met 7 uit 9.

Deel dit bericht