Nieuws

ESTAVANA POLMAN VERRUILT NYKOBING VOOR RAPID BUCURESTI

Verbazing in de Deense handbalwereld toen het bestuur van Nykøbing vandaag bekend maakte dat Estavana Polman, na slechts enkele maanden onder contract te hebben gestaan, de club verlaat richting Roemenië. De 30-jarige Nederlandse international sluit met onmiddellijke ingang aan bij Rapid Bucuresti,de actuele nummer 4 in de nationale competitie.  

Van de samenwerking met haar nieuwe Deense club om niet alleen zichzelf maar ook Nykøbing terug te brengen naar de top, is wat de club betreft dat moment er – nog – niet gekomen. Estavana hield haar droom om in de champions League te kunnen spelen, na haar min of meer gedwongen vertrek bij Team Esbjerg. Estavana en NFH moesten elkaar samen weer aan de top van het handbal helpen.

"Toen we Polman contracteerden, was het een grote dag voor NFH, de club, de fans en voor de hele regio. Het was geweldig dat NFH een wereldster kon binnenhalen. Als je een speelster zo groot als Estavana contracteert, staan ​​er andere afspraken in het contract. Daarom hebben we een bod tot een transfer geaccepteerd waardoor er te vroeg een einde komt aan onze samenwerking,” aldus voorzitter John Brædder van de Deense club. “Verder wil ik de 13 bedrijven die via de zgn. POLMAN CLUB garant stonden voor haar komst, bedanken.”

Estavana Polman reageert eveneens op haar transfer: “Ik ben blij dat ik deel uitmaakte van de NFH-familie. Ik bedank NFH voor het teruggeven van het verlangen en plezier van handbal. Het is een korte periode geweest, maar ik ben erg dankbaar voor hoe de club, de supporters, sponsors en iedereen rond de club me hebben verwelkomd. Nu begint er voor mij een nieuw avontuur op het grote podium en dit is waar ik lang voor heb gewerkt. Natuurlijk een extra dank voor de ‘POLMANKLUBBEN’, laat ze optekenen.

Afgelopen weekeinde stond Polman al niet meer op het wedstrijdblad bij het met 19-23 verloren thuisduel tegen Odense. Polman kan komend weekeinde meteen aan de bak als haar nieuwe ploeg in de CL op bezoek gaat bij Györ. Een ‘kraker’ in groep B: beide ploegen pakten tien punten uit zes duels. Györ verloor het thuisduel tegen Metz, Rapid speelde tweemaal gelijk: Buducnost en Metz.

ESTAVANA POLMAN
MVP van het WK 2019; beste spelverdeelster All Star Team
144 interlands, 540 treffers
WK 2019: goud; WK 2015: zilver; WK 2017: brons
EK 2016: zilver; EK 2018 brons
Deens kampioen in 2016, 2019 en 2020
2011-2013: Sonderjyske; 2013-2022 Team Esbjerg; 2022 Nykobing
Topschutter Deense competitie 2013, 2014, 2019
Beste linker opbouw Deense competitie 2019

foto Reza

Deel dit bericht