Europees avontuur Dalfsen strandt in Noorwegen

Twintig minuten was er nog hoop op een stuntje....

Door Frits Feuler - Precies twintig minuten mocht Morrenhof Janssen/Dalfsen dromen van een tweede kwalificatieronde in de EHF Cup. Tot 9-8 was er nagenoeg een gelijkopgaand duel met Frederikstad BK en kon het verlies van 24 uur eerder (27-28) nog worden weggewerkt.

Maar de Noorsen zetten in eigen hal een tussensprint in die Dalfsen niet kon beantwoorden: 15-9 bij rust.

Ook in de tweede helft was er geen sprake meer van een serieuze overname van de wedstrijd. Dalfsen moest lijdzaam toezien hoe de fysiek sterke opponent via 19-12 en zelfs 24-14 haar tanden liet zien. Geen houden aan voor de talentvolle Nederlandse groep. Wel weer een Europese ervaring rijker, na de nederlaag met dubbele cijfers: 26-16.

De Noorse ploeg mag in oktober verder bekeren tegen het Franse Besancon.

Doelpunten Dalfsen: Roos van Leeuwen (7), Nele Antonissen (4), Nyala Krullaars (2), Tessa Hilbrands (1), Jill Kooij (1) en Dominique Koppe (1).