Nieuws

Europese avonturen LIONS en VOC

LIONS gaat voor de sportieve revanche, VOC tweemaal in Slowakije

Door Frits Feuler – Komend weekeinde staan de Europese avonturen van OCI-LIONS en OTTO Work Force/VOC als blikvangers op het handbalmenu. Daarnaast is het vooruitgeschoven handbalduel in de eredivisie bij de vrouwen tussen Dalfsen en debutant DSVD (19 uur) de enige competitiewedstrijd.

De Limburgse ploeg kende vorige week in het uitduel tegen het Oostenrijkse West Wien wat slordigheden in de afronding. “Anders was het resultaat absoluut beter geweest dan de nipte 26-25 nederlaag,” luidde de gemeenschappelijke analyse na afloop. De gemiste pingel van Ramos in werkelijk de allerlaatste seconde is hem vergeven en vergeten. De Portugees kennende zal hij zaterdag in de Fitlandhal zijn gram voor die misser willen halen.

Het onderdeel ‘kansen benutten’ zal zaterdagavond, onder leiding van IJslandse arbitrage, extra aandacht verdienen, wil met in oktober opnieuw kunnen afreizen naar Oostenrijk voor de confrontatie in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup tegen een oude bekende, kampioen Alpla Hard.

OTTO Work Force/VOC heeft ervoor gekozen om de beide duels in de eerste kwalificatieronde van het EHF Cup toernooi tegen  IUVENTA Michalovce in Slowakije af te werken. Op zowel zaterdag als zondag klinkt het beginsignaal van de arbiters uit Litouwen in de Chemkostav Arena om 17.30 uur.

De nieuwe formatie van de landskampioen verloor twee weken geleden het duel om de Supercup van Quintus. Restte dus weinig tijd voor coach Ricardo Clarijs om de ploeg op deze ongetwijfeld zware duels voor te bereiden.

Nieuw in de Amsterdamse ploeg zijn Laura Zeldenthuis (SEW), Marit Huiberts (Foreholte) en Maxime Drent (V&L). Afscheid werd genomen van Tanita Mooijer (Dalfsen), Sanne Leenders (gestopt), Talisa Groen (gestopt), Dione Housheer (Nykobing Handball, Denemarken), Demy Dijkstra (gestopt), Rachel Pielkhaar (Aalsmeer), Maike Bouwer (Aalsmeer), Dominique Koppe (Dalfsen) en Zoë Bron (ZAP).

Vorig jaar bleef het Europese avontuur steken bij twee nipt verloren duels – ook op ‘verplaatsing – tegen het Servische Medicinar: 33-34 en 28-29. Een jaar eerder, in het Russische Volgograd, waren er twee verliespartijen tegen Dinamo: 19-29 en 22-27. Sinds het seizoen 1995/1996 neemt VOC - toen nog onder de naam De Volewijckers - deel aan de diverse Europese toernooien. Tussendoor was er ook enige jaren absentie omdat men met de beperkte financiële middelen en geleverde prestaties niet voor een Europees avontuur in aanmerking kwam.

De Slowaakse ploeg speelt sinds het seizoen 2003/2004 in Europees verband. Zes keer werd de kwalificatiereeks van de Champions League opgezocht, tot deelname aan de groepsfase kwam het niet. Vorig jaar sneuvelde de ploeg tegen Krim Mercator en het Poolse Lublin. In de huidige selectie komen vier buitenlanders voor: twee uit Oekraïne (Kompaniiets, 24 en Yablonka, 26 jaar), een uit Montenegro (Janicic, 23 jaar) en een speelster uit Servië (Petrovic, 25 jaar).

Deel dit bericht