Handbalshop
Europese competities naderen hun ontknoping

Europese competities naderen hun ontknoping

08 februari 2019, 12:45 uur

Door Frits Feuler– Tussen de inhaalduels in de Deense competitie bij de vrouwen door gaan ook geleidelijk aan in andere landen de Europese en nationale wedstrijden weer van start.

Woensdagavond staan Esbjerg tegen Silkeborg, Ajax Kopenhagen tegen Nykobing, Kopenhagen tegen Aalborg en Odense tegen Ringkobing op het competitiemenu. Zondag dan nog Aarhus tegen Holstebro (met Knippenborgh en Smits).

De Deense mannencompetitie gaat vanavond weer van start met Kolding tegen Nordsjaelland. Dinsdagavond (18.30 uur) was het de beurt aan Bjerringbro en TTH Holstebro, met Kaj Smits. Smits en co wonnen met 33-37 waarbij de Limburger vijf keer trefzeker was. Holstebro neemt twee punten voorsprong mee op plek vier: 27 uit 20. Zaterdag gaat Smits (15 uur) Europees verder in de EHF Cup, de thuiswedstrijd tegen Constanta is te volgen via:

 https://www.ehftv.com/us/livestream/tth-holstebro-hc-dobrogea-sud-constanta/1445320

Kaj Smits            foto Reza

De Champions League bij de mannen begint aan ronde 11, nog vier te gaan tot aan de hoofdronde. De meeste ploegen hebben na het WK nog geen of pas één duel in eigen land in de benen. Een teken dat de Europese en nationale agenda’s drukbezet zijn!

Wedstrijden van uw favoriete teams zijn te volgen via livestream op www.ehftv.com

Bij de vrouwen in de CL begint ronde zeven, hierna nog drie te gaan. Ferencvaros gaat op bezoek bij Ljubljana (zaterdag 15 uur) en wil het behaalde puntje tegen Györ ongetwijfeld verdubbelen. Nycke Groot en Györ ontvangen zaterdag om 19.30 uur Kristiansand, een duel dat zonder meer twee punten moet opleveren.

Voor Thüringer zijn de laatste duels niet meer dan veredelde oefenwedstrijden. Ook zondag om 14 uur thuis tegen Buducnost dus. Metz ontvangt zondag (15 uur) in de eigen Arena Kopenhagen, terwijl tien minuten later het beginsignaal klinkt bij Odense tegen Rostov-Don, het duel tussen Tess Wester en Loïs Abbingh. Kopenhagen en Odense knokten maandagavond voor die belangrijke vierde plek die toegang geeft tot de volgende ronde. Het 24-24 gelijke spel helpt beide teams niet echt verder, dus moeten de laatste vier duels uitsluitsel geven. Op 2 maart staat in elk geval de return in Odense gepland.

De stand in groep 1:

1.      Metz 6-9; 2. Rostov 6-9; 3. Buducnost 6-8; 4. Kopenhagen 6-4; 5. Odense 6-4; 6. Brest 6-2.

De stand in groep 2:

1.      Györ 6-11; 2. Kristiansand 6-8; 3. Bucuresti 6-8; 4. Ferencvaros 6-5; 5. Ljubljana 6-3; 6. Thüringer 6-1.

Dione Housheer       foto Reza

Dione Housheer heeft met Nykobing zware papieren bij het bezoek aan Podravka, de koploper in de groep. Thuis werd met 24-28 verloren. Een punt in dit laatste groepsduel zou plek twee betekenen qua onderling resultaat ten opzichte van het Spaanse Bera Bera dat tweemaal werd geklopt.

In de Challenge Cup zaterdag (20.15 uur) het tweede onderonsje tussen Quintus en V&L. In Geleen won de Heulse ploeg met 27-22. Of V&L kans ziet dat verschil weg te poetsen? In elk geval wordt er vanavond nog een lange rit voor de beker naar Leeuwarden (Cometas) ondernomen.

Het Belgische Visé bij de vrouwen neemt het zaterdag (16 uur) en zondag (13 uur) tweemaal in eigen huis op tegen het Zweedse Kristianstad. Overleven lijkt een onmogelijke opgave voor de Waalse meisjes.

Damesploeg Visé                   foto HSP

De mannenploeg van Visé vertrekt zaterdagmorgen vanaf Charleroi naar Minsk in Wit-Rusland voor het eerste duel in de Challenge Cup tegen het onbekende Masheka. Na de vliegreis nog een busreis van bijna drie uur! Zondag om 15 uur is de afworp. De return is een week later, om 16 uur.

De meeste wedstrijden in de diverse Europese competities zijn via livestream te volgen op: http://www.ehftv.com

Laatste update: 08 februari 2019, 12:55 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct