EYOF: Hongarije maatje te groot voor Oranje U17 (update)

De Nederlandse handbalsters U17 hebben maandagmiddag hun openingswedstrijd gespeeld bij de EYOF in het Hongaarse Györ. De thuisploeg was  de eerste tegenstander voor Oranje en was een maatje te groot voor de Nederlandse ploeg. Na een 9-23 ruststand verloor Oranje met 26-43.

De talenten moesten in hun eerste interland op de EYOF duidelijk nog wennen aan het internationale geweld. Verdedigend werden ze regelmatig fysiek overrompeld wat naast veel doelpunten ook veel strafworpen en tijdstraffen veroorzaakte. Mooi was het om te zien dat de dames in ondertal ruimte wisten te creëren en te scoren.

Aanvallend konden ze in het eerste kwartier nog regelmatig een echte Nederlandse aanval uitspelen via de hoeken met mooie doelpunten van Britt, Isa, Sarah en Zoë. Op het moment dat Hongarije overging op een 6:0 dekking ontstond er een Hongaarse muur waardoor Hongarije in de eerst helft kon uitlopen naar een ruststand van 9:23.

De tweede helft kwamen de jeugdige talenten goed uit de kleedkamer en ging het de de eerste 10 minuten gelijk op. Oranje kon de weg naar het doel weer vinden en liet zien dat er aan talent geen gebrek is. Danique had in deze eerste minuten een aantal prachtige reddingen. Verdedigend hadden de meiden echter nog steeds geen antwoord op het verzorgde en fysieke spel van de Hongaren. Elk doelpunt van Nederland werd dan ook direct beantwoord met een doelpunt van Hongarije.

Hierdoor kon het helaas geen echte wedstrijd meer worden. De eindstand was 26-43. Bij vlagen liet Oranje U17 het eigen mooie snelle spel zien wat een goed voorteken is voor de komende wedstrijden.

Scores voor Nederland: Zoe Sprengers 10, Sahra Dekker 4, Nyala Krullaars 4, Sharon Grummel 2, Jessica Hilbrands 1. Danique de Jong 1, Isa Ternede 1, Britt van der Baan 1, Marit Winkels 1.

Noorwegen won de ander wedstrijd in Groep A met 19-18 (8-10) van Roemenië.