EYOF Oranje U17 verliest ook van Noorwegen.

In de voorbereiding van de laatste poulewedstrijd ging het Oranje U 17 team er van uit dat Hongarije aan haar sportieve plicht zou voldoen en van Roemenië zou winnen. Het gastland verloor echter geheel en zeer onverwacht.  Hierdoor was het Nederlandse team voordat zij de wedstrijd tegen Noorwegen speelden al uitgeschakeld en speelde  men nog slechts voor de eer.

Het mooie spel van gisteren werd doorgezet met fel verdedigen, flitsende breaks en mooi uitgespeelde aanvallen waar vooral Britt van der Baan op de rechterhoek van kon profiteren (4 doelpunten in de eerste helft), bovendien had Nederland vandaag met Danique Trooster een keeper in het doel die belangrijke ballen uit haar doel wist te houden. Aan beide kanten was er sprake van mooi handbal, hierdoor ging het de hele eerste helft gelijk op. De Nederlandse meiden gingen echter voor het eerst dit toernooi met een voorsprong (11:12) de rust in.

Nederland komt redelijk de kleedkamer uit met 2 afstandsschoten van Nyala Krullaars in de eerste vijf minuten. Hierna valt de doelpuntenmachine stil en scoort Nederland in de volgende 10 minuten slechts éénmaal, terwijl Noorwegen er zes ingooit. Hierdoor staat Noorwegen na een vijfenveertig minuten met 20:15 voor. Marit Winkels doorbreekt deze magere periode met een mooi doelpunt vanaf de rechteropbouw. Daarna gooit Zoe Sprengers een van haar vele zevenmeters binnen.  Hierna wordt het spel wel weer beter maar het gat wordt niet meer gedicht. Eindstand 28:21.

Voor Nederland rest tijdens deze EYOF  alleen nog de wedstrijden voor de plaatsten 5 t/m 8 en gaat het morgen eerste spelen tegen de nummer drie van poule B Montenegro of Frankrijk.

Scores voor Nederland: Nyala Krullaars 6, Zoe Sprengers 6, Britt Van der Baan 4, Marit Winkels 2, Marloes Hoitzing 1, Isa Ternede 1, Lisanne Kruiswijk 1