Nieuws

Fiege “Wedstrijd tegen SEW in het teken van Europacup tegen ZRK Izvor”

Na zeven weken mogen de handbalsters van Schuler Afbouwgroep DOS zaterdagavond ook weer aan de bak. Westfriesland SEW, dat onder leiding van de nieuwe trainer Rik Boonkaamp 2015 alfsloot met een 24-23 overwinning op Kwiek, is de eerste tegenstander in het nieuwe jaar.

DOS sloot het jaar in competitieverband af met de veel besproken uitwedstrijd  tegen Quintus die men verplicht drie dagen voor de dubbel Europacup wedstrijd tegen het Azerbeidjaanse Baku moest spelen en met 37-14 verloor. Vervolgens sloot men jaar af met een dubbel overwinning op Baku waardoor men zich wist te plaatsten voor de vierde ronde van de Challenge cup.

Op Priscilla ter Elst na die kampt met een knieblessure en wat griepjes kan trainer-coach Rob Fiege beschikken over het algemeen genomen een fitte selectie. Het is ook de wedstrijd van Nikki Wilsterman, Mandy Hoogenboom en Roxanne Bovenberg drie oud SEW speelsters die tegen hun oude club spelen

“Voor de rest hebben we veel te lang stil gelegen” vind Fiege. “We zullen weer opnieuw de draad moeten oppakken. Het was zeer lastig om rond de feestdagen de training er in te kunnen houden We zaten met een groot zaalvoetbaltoernooi in de omgeving waardoor er weinig ruimte overbleef om te trainen. Alle beschikbare tijd en ruimte gaat dan naar het voetballen”.

“Maar gelukkig kunnen we weer gaan beginnen. Zaterdag tegen SEW willen we winnen en vooral ook scherp gaan spelen met het oog op de dubbele ontmoeting van volgende week tegen het Servische ZRK Izvor Bukovicka Banja-Arandjelovac, kortweg ZRK Izvor, wat voor DOS een mijlpaal is in de clubgeschiedenis spelen bij de laatste zestien in de Europacup. Zowel de spelersgroep als de het dorp leeft hier erg naar toe”, aldus Fiege.

De wedstrijd in sporthal de Klabbe begint om 20:30 uur en staat onder leiding van de heren scheidsrechters Wim Palts en Adrian Tanasescu 

Deel dit bericht