Finale EHF Cup Fuchse Berlin vs Saint-Raphael Var

De EHF Cup krijgt na twee jaar een nieuwe winnaar. De tweevoudige titel verdediger het Duitse Frisch Auf Göppingen heeft zaterdagmiddag de tweede halve finale bij de Final4 in Magdeburg na een 13-13 ruststand met 24-27 van Fuchse Berlin. Daarmee pakt Fuchse zijn revanche voor de verloren finale van vorig jaar.

NA een gelijkopgaande opening na Göppingen als eerste een voorspong van drie doelpunten: 10-7 na 18 minuten Tot drie minuten voor rust kon de titelverdediger deze marge vasthouden (13-10) maar in de slotfase kon Berlin via Lindberg, Elisson en Wiede alnog met een 13-13 gelijke stand gaan rusten. Na de pauze liep Berlin meteen uit naar 13-15 maar zag Göppingen halverwege de tweede helft weer op voorsprong komen 20-19. Berlin rechte nog eenmaal de ruggen en was in staat om opnieuw de voorspong te nemen bij 22-23 waarna men in de slotfase kon weg lopen naar de 24-27 overwinning.

Daarmee plaatst Berlin zich voor de derde keer voor de finale. in 2015 wist men te winnen en vorig jaar verloor men in de finale van Göppingen

Eerste Europese finale voor Saint-Raphael Var Handbal

Berlin speelt in de finale tegen het Franse Saint-Raphael Var Handbal dat in de eerste halve finale de thuisspelende ploeg SC Magdeburg na een 13-13 ruststand met 28-27 wist te verslaan.

In een gelijkopgaande wedstrijd was de opening voor de Franse ploeg 5-2, waarna de thuisploeg de wedstrijd deed kantelen maar nooit een ruime voorspong kon opbouwen 8-9 en 10-11. Uiteindelijk werd er gerust bij 13-13. Ook in de tweede helft bleef het dicht bij elkaar via 16-16 nam Saint-Raphael Var weer een voorsprong 20-19 en liep weer uit naar 24-22 en 25-23. Maar Magdeburg kwam in de slotfase weer gelijk met een doelpunt in het leeg doel werd het 25-25 met nog twee minuten kwam men met eenn  doelpunt in een leeg doel ook weer op voorspong 26-27. Toch was het de Franse ploeg die in de slotminuten het hoofd koel kon houden en zeventien seconden voor het einde de winnende treffer kon scoren 28-27

Daarmee plaatst Saint-Raphael Var Handbal zich voor het eerst in de club historie voor een Europese finale.

De finale van zondag tussen Fuchse Berlin en Saint-Raphael Var handball wordt om 15:15 uur gespeeld De wedstrijd is via Live strem te volgen Klik op deze link voor de Live stream