Nieuws

Finales beker van belgie met speciale veiligheidsmaatregelen

 Finales moeten desondanks een feest worden

De finales van de beker van België in het handbal zijn uitverkocht en moeten een feest van het handbal worden. Dat was de boodschap die vandaag verteld werd tijdens een persconferentie van de Belgische handbalfederatie met het oog op de finales die op 2 april in de stedelijke sporthal Alverberg in Hasselt gespeeld worden. Met de aanslagen van vandaag in het achterhoofd zullen er een reeks veiligheidsmaatregelen genomen worden. Zo zullen handtassen en rugzakken niet worden toegelaten in de sporthal.

“Het geeft een fantastisch gevoel om te zeggen dat de finales uitverkocht zijn” aldus Wim Vos, voorzitter van de Vlaamse handbalvereniging. “Het is mooi om zien hoe alle vier de finalisten hun best hebben gedaan om tickets te verkopen en om acties met hun supporters op het getouw te zetten. Iedereen is enthousiast en dat geeft een fijn gevoel.”

Bij de dames gaat de finale tussen Femina Visé en Qubiq Achilles Bocholt. “De beenbreuk die Kristien Leonaers tijdens een oefenwedstrijd van de nationale ploeg opliep betekent sportief een domper voor onze ploeg. We hebben het moeilijk en nu we de finale van de play-offs zijn misgelopen rest ons nog één doel en dat is de beker” zegt Marcel Neven, voorzitter van Femina Visé. “Maar een gewond dier is altijd gevaarlijk. Wij zullen er alles aan doen om voor de 12e keer in de clubgeschiedenis de beker te winnen.” 

“Sportief beleven wij een ongelofelijk seizoen” zegt Pascal Grossi, trainer van Qubiq Achilles Bocholt. “Dit is mijn eerste seizoen bij de club. Nooit eerder bereikten de dames van Bocholt de finale van de play-offs of van de Beker van België. Mijn speelsters werken hard maar genieten ook van elk moment. Mentaal staat de groep ijzersterk. Het zou mooi zijn mochten we het seizoen met een prijs afsluiten. De eerste gelegenheid om dat te doen is de bekerfinale.”

Bij de mannen wordt de finale gespeeld tussen Callant Tongeren en Sporting Nelo. “Ik ga de beker winnen omdat ik hem vorig jaar verloren heb” zegt Jos Schouterden, trainer van Callant Tongeren. “Als het mij niet lukt zal dat de zwaarste nederlaag uit mijn carrière zijn.” Schouterden maakte als coach 16 finales mee waarvan hij er 12 won. 

Voor Neerpelt is de bekerfinale de wedstrijd van de revanche. “We zijn er niet in geslaagd om ons te plaatsen voor de BENE-League en dat heeft sportief toch wel wonden geslagen” zegt Willy Linsen, voorzitter van Sporting Neerpelt. “We gaan voluit voor een 10e bekerwinst.”

Zowel Tongeren als Neerpelt hebben acties uitgewerkt om van de finale een feest te maken. Bij Callant Tongeren trommelt men 30 oude Belgen op terwijl de fans van Neerpelt een heus supportersdorp oprichten op de parking van de sporthal.

De finale van de dames wordt om 17u30 gespeeld. Bij de heren start de wedstrijd om 20u10.

De wedstrijden van dit weekend beginnen allemaal met één minuut stilte uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen van vandaag. 

Deel dit bericht