Nieuws

Flanders Trophy opnieuw in trek bij bijna 800 handballers

Door Frits Feuler– Het jaarlijkse handbaltoernooi Flanders Trophy in Sint-Truiden mag zich ook dit jaar weer verheugen op een grote belangstelling. Nadat de organisatie in 2016 en in 2017 dacht alle records te hebben gebroken met ruim 600 logies, was het vorig jaar ‘iets’ minder druk: ruim 500 handballers die overnachting zochten buiten het spelen van wedstrijden en vermaak in en rond de Belgisch-Limburgse fruitstad.

'Sold out'

Dit jaar moest de club het bordje ‘sold out’ al vroeg ophangen. Ruim 780 handballers – de vele toeschouwers en begeleiders niet meegerekend - zullen dit paasweekeinde doorbrengen in Sint-Truiden waar een diversiteit aan accommodaties voor een degelijke opvang zorgt. De club is er alles aan gelegen om de gasten goed te ontvangen. Dat vertaalt zich ook in een jaarlijkse terugkeer van veel teams dit dit weekeinde – veel ploegen arriveren op vrijdagochtend en vertrekken maandag in de loop van de dag - beschouwen als afsluiter van een lang seizoen en daarmee ook aan een stukje teambuilding doen.

77 teams van 37 verschillende clubs uit 6 verschillende landen staan aan de start. Nederland vaardigt 25 ploegen van 14 clubs af: te gast zijn onder meer Achilles, Fidelitas, HMC, HB School Noord-Limburg, Havas, Meervogels, Witte Ster, Oliveo, SDS '99, Velo, Tachos, MIC en Huissen, verder komen 9 teams uit Frankrijk, 8 uit Duitsland, 2 uit Kosovo, een team uit Luxemburg, twee Zwitserse ploegen. 31 Belgische ploegen completeren het deelnemersveld.

Vijf speelvelden

Het toernooi vindt plaats in vier sporthallen met vijf speelvelden (de grote nieuwe Trudohal telt twee velden). 213 wedstrijden, geleid door 39 arbiters. Achter dit handbalevenement staat vier dagen lang een groep van 80 vrijwilligers die namens de club de gasten op hun kenmerkende wijze ontvangt en begeleidt. De catering, de totale verzorging: het kan niet anders dan dat alle ploegen dit weekeinde meer dan voldoende in de watten worden gelegd waarmee aan de toernooislogan ‘pure fun and handball’ weer recht gedaan wordt.

Deel dit bericht