Nieuws

Florent Bourget test negatief, voegt zich bij EK-ploeg in Hongarije

Florent Bourget test negatief, voegt zich bij EK-ploeg in Hongarije

Van de Redactie - Florent Bourget heeft op zondag 16 januari negatief getest op het coronavirus en reist af naar Hongarije waar Oranje op het EK actief is. Hij sluit aan bij de ploeg en wordt bij aankomst nogmaals getest.

Vorige week, op maandag 10 januari, werd bij thuiskomst uit Zweden een positieve uitslag bij de Volendammer geconstateerd. Hij is hersteld van zijn besmetting en kan vandaag, maandag 17 januari, afreizen naar Hongarije. 

Nederland speelde op het Europees Kampioenschap twee wedstrijden. Vorige week donderdag opende de ploeg van coach Erlingur Richardsson met een sensationele zege op favoriet Hongarije (31-28), zondag was IJsland nipt de gelukkigste ploeg na zestig minuten: 28-29.

Dinsdag 18 januari staat de laatste poulewedstrijd op het programma, dan is om 20:30 uur Portugal de tegenstander.

De eerste twee landen in de poule van vier plaatsen zich voor de hoofdronde. Daar wachten zeker Olympisch kampioen Frankrijk en wereldkampioen Denemarken. De overige twee teams in de nieuw geformeerde groep komt uit het kwartet Montenegro/Slovenië en Servië/Kroatië.

Bij winst op Portugal is het team voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de volgende ronde op een eindtoernooi en komt Nederland bijn de twaalf beste Europese ploegen van dit moment. In 2020 was een zeventiende plek op het EK-debuut het uiteindelijke resultaat.

cover Florent Bourget sluit aan bij Oranje

foto archief HSP / Jannik Bijsterbosch / Volendam

Deel dit bericht