Foreholte en SEW strijden nog om rechtstreekse handhaving

Foreholte en SEW strijden nog om rechtstreekse handhaving

13 april 2018, 21:48 uur

In de degradatiepoule bij de dames in de eredivisie begint men dit weekend aan de tweede helft van de competitie en meteen kan er al weer een beslissing vallen. De kaarten zijn immers al bijna geschud. VZV gaat ongeslagen aan kop met 10 punten en kan al niet meer rechtstreeks degraderen.

Zaterdagavond ontvang  de ploeg uit de kop van Noord Holland thuis de beoogde degradant E&O en is bij winst ook gevrijwaard van het spelen van promotie/degradatiewedstrijden tegen de algeheel periodekampioen.  Een nederlaag voor E&O betekend in dat geval dat men na veertien jaar eredivisie rechtstreeks is gedegradeerd naar de eerste divisie.

Foreholte en Westfriesland strijd nog om de achtste plaats. Diegene die als achtste eindigt ontloopt de promotie/degradatiewedstrijden tegen de algeheel periodekampioen en speelt ook komend seizoen in de eredivisie. De ploeg die negende eindigt moet dan in een best of twee met de periodekampioen van de eerste divisie strijden om zijn plek in de eredivisie de behouden  Het verschil bij aanvang van deze wedstrijd bedraag één punt in het voordeel van SEW. De West-Friese handbalsters kunnen  bij winst goede zaken doen en uitlopen naar drie punten verschil. Foreholte moet winnen om SEW weer voorbij te stevenen. Kortom er staat wel wat spanning op deze wedstrijd.  

Laatste update: 13 april 2018, 21:50 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct