Handbalshop
Foreholte slaat dubbelslag met Birgit Hemmes en Quincy Holman

Foreholte slaat dubbelslag met Birgit Hemmes en Quincy Holman

08 juli 2018, 22:25 uur

Zondag heeft Foreholte bekend gemaakt dat twee speelsters de overstap maken naar de ploeg uit Voorhout. Van Quintus 2 komen Birgit Hemmes (24 jaar) en Quincy Holman (20 jaar) naar de eredivisionist.  Beide speelsters hebben afgelopen periode meegetraind en een goede indruk achtergelaten. Ook in de oefenwedstrijd tegen Fortissimo hebben ze hun niveau bevestigd.

Birgit is een linkshandige rechteropbouwer en heeft voorheen gespeeld bij o.a. Quintus 2 en Aalsmeer. “Met het wegvallen van Dana van de Vlugt-Vincenten, waren we op zoek naar meer schotkracht uit de tweede lijn. Met de komst van Hemmes verwachten we deze in te vullen,” aldus Ken van Hasselt. Zelf verwacht Hemmes zich komend seizoen verder te kunnen ontwikkelen: “ik vind het een mooie kans om nog een keer op eredivisieniveau te kunnen spelen. De keuze voor Foreholte verwacht ik goed te kunnen combineren met mijn masteropleiding.”

Quincy is een jonge cirkelloopster. “Ook voor de positie aan de cirkel zochten we, door het stoppen van het boegbeeld van de laatste jaren  Ramona Vink,  naar verjonging. Met Holman hebben we een jonge cirkelloopster erbij waarvan wij verwachten dat ze een flinke groei gaat doormaken.” aldus Ken van Hasselt over Quincy Holman die zelf ook de nodige verwachtingen voor komend seizoen heeft. “Ik verwacht veel plezier te hebben, keihard te werken en voor een goed resultaat te gaan in de competitie. Persoonlijk wil ik mijzelf goed door ontwikkelen zowel verdedigend als in de aanval!”

Met de komst van beide dames is de selectie voor komend seizoen zo goed als rond. “In principe zijn alle posities nu dubbel bezet. We zijn eigenlijk alleen nog op zoek naar een keepster die de uitdaging aan wil gaan om bij Foreholte in de eredivisie te willen gaan spelen”, aldus Van Hasselt. 

Laatste update: 12 juli 2018, 12:32 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct