Foreholte zet forse stap naar een tweede jaar Eredivisie

Zondagmorgen in alle vroegte vertrok de bus naar het Noord Hollandse Breezand waar Foreholte het moest gaan opnemen tegen ZAP de algeheel periodekampioen van de eerste divisie voor een plaats in de eredivisie  Wie over twee wedstrijden als beste uit de bus komt speelt volgend seizoen in de eredivisie Ook de Voorhoutse band Purple United was naar de kop van Noord Holland afgereisd  en bevolkten de hal met stimulerende klanken. om de dames te ondersteunen

Foreholte kwam moeizaam op gang. ZAP nam binnen vijf minuten een 3-0 voorsprong. De Voorhoutsen lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en met snel tempo in de balcirculatie was het na tien minuten 4-4. Vooral aan Foreholte zijde was er weinig balverlies en werden kansen goed benut. Keepster Mayra de Boer liet zien nog steeds over een prima vorm te beschikken. Vele goed gerichte schoten waren een prooi voor haar. Maar het opmerkelijkste was wel dat zij  zondag driemaal wist te scoren, nadat de coach van de tegenpartij vanwege ondertal de keepster naar de kant haalt en daarvoor een extra aanvalster in het veld bracht.

Hierbij moet ook de verdediging een compliment worden gegeven voor het goede werk. De defensie stond als een huis. ZAP werd er moedeloos van. Ook de break was een wapen van Foreholte dat zondag bijdroeg aan de overwinning. Vijf minuten voor de rust kwamen de Voorhoutsen tot ’n verschil met dubbele cijfers, 7-14. De ruststand werd bepaald op 9-17.

In de tweede helft werd wel duidelijk dat ZAP uit een ander vaatje moest tappen om nog kans op de overwinning te hebben. Het spel werd harder en Foreholte kreeg te maken met discutabele situaties. Toch hielden de dames goed hun hoofd erbij. Het verschil bleef  rond de 7 à 8 doelpunten hangen. ZAP probeerde het wel maar het was duidelijke dat Foreholte de beste papieren had waarbij het jaar eredivisie ervaring toch ook wel de doorslag gaf

Halverwege de tweede helft was de stand 17-27. Hierna kwam Foreholte in een fase dat drie opgelegde kansen niet benut werden. ZAP scoorde wel en kwam terug tot een verschil van vijf doelpunten. maar uiteindelijk zegevierde Foreholte met 25 -31.

Zaterdag staat de tweede wedstrijd op het programma waarbij Foreholte zich zelfs een nederlaag kan permitteren van vijf doelpunten. Ook dan blijft Foreholte in de eredivisie. De wedstrijd  staat zaterdag 12 mei om 20.00 uur op het programma.

De scores kwamen van: Naomi Hoogervorst en Kim Schuurbiers 6, Chantal Slegtenhorst 5, Ramona Vink en Britt van Leijden 4, Mayra de Boer 3, Dana van de Vlugt-Vincenten, Saskia Kolster en Lot van Kampen allen 1.