Fortissimo wint van promovendus

Door Fortissimo  - Afgelopen stond de wedstrijd tegen Anytime Fitness/BFC uit Beek op het programma. Een onbekende voor de ploeg uit Cothen. BFC is vorig seizoen bijna ongeslagen kampioen geworden in de tweede divisie. Uuiteindelijk werd alleen van VOC2 verloren, maar voor de rest werd alles gewonnen. BFC beloonde zichzelf zelfs in het bekertoernooi met een wedstrijd tegen Dalfsen. Geen te onderschatten tegenstander dus.

Dat bleek ook wel uit het verloop van de wedstrijd. Fortissimo startte nog wel goed, en nam een voorsprong. Gedurende de eerste helft kreeg de dekking van de Cothense dames steeds minder grip op de aanvallers van BFC en had het geluk dat de voorsprong van de Beekse dames niet verder opliep dan maximaal 3 doelpunten.
Richting het einde van de eerste helft rechte Fortissimo nog een keer de rug en kwam het terug tot 2 doelpunten. Helaas kwam het in de laatste seconde niet tot scoren, ondanks dat het daar wel de mogelijkheid toe had: 13-15.

In de rust werden de afspraken voor de verdediging nog eens scherp gezet, het moest beter en met meer beleving. Ondanks deze afspraken ging het in het begin van de tweede helft nog steeds gelijk op, en bleef de voorsprong van twee doelpunten voor de gasten nog steeds op het bord. Pas nadat het publiek in Cothen achter Fortissimo ging staan keerde de wedstrijd.
Er kwam (nog) meer beleving in de ploeg en er werd geknokt voor iedere bal. Daarmee verdween de voorsprong van BFC langzamerhand van het bord en kon Fortissimo afstand nemen. Uiteindelijk bleek het laatste kwartier de kracht van het team de sleutel tot het succes. Einduitslag 28-24.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We zijn tot veel in staat, maar alles moet dan kloppen. Vandaag winnen we op vechtlust en beleving. Dat is ook winst, als we dit vast kunnen houden kunnen we heel ver komen. Jammer genoeg zien we Celine Vermaak en Myrthe Mocking uitvallen. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessures van beide meiden zijn.”

Aankomende zondag speelt de ploeg uit Cothen uit tegen Quintus 2, koploper in de eerste divisie. De wedstrijd start om 13:15 uur in sporthal de Eekhout hal in Kwintsheul