Nieuws

Frankrijk neemt optie op halve finale na winst op IJsland

Door Frits Feuler– Regerend wereldkampioen heeft een op voorhand als moeilijk geacht duel tegen IJsland nog vrij eenvoudig over de streep gebracht: 31-22.

Voor bijna 18.500 toeschouwers was men gewaarschuwd voor de sterkte van de eilandbewoners die 24 uur eerder Duitsland nog het leven behoorlijk zuur maakten. Nu was de sterke start van de Franse ploeg – de eerste tegentreffer kwam na bijna dertien minuten bij 1-6 – meer dan voldoende om het duel op ervaring en slimmigheid uit te spelen.

Mathieu Grebille, Ludovic Fabregas en Luka Karabatic, op weg naar de halve finale  

foto IHF

Op de momenten dat IJsland, gesteund door het overgrote deel van het publiek, dreigde dichterbij te komen, versnelde Frankrijk en zette de opponent weer terug in de hoek.

Meteen na rust (15-11) was het eerste kattengespin voor IJsland met twee snelle treffers. Die marge van twee kwam nog een keer in het stuk voor: 16-14. Zo IJsland nog hoop op ‘iets’ had, verdween dat sprankje binnen zeven minuten: 22-14.

Aan de rechterkant speelde de ploeg van Didier Dinart met liefst vijf linkshandigen: Porte en Abalo aan de buitenkant, Mem en Remili op rechts en daartussen nog Melvyn Richardsson. Als defensie moeilijk te verdedigen. Hun druk en frivoliteiten waren meermaals teveel voor de nog puntloze IJslandse ploeg die in de groep twee van de vijf duels verloor – Kroatië en Spanje – en zaterdagavond nog een keer opleefde voor het overigens verloren duel met het gastland. Geen indrukwekkende cijfers dus.

Het duel kabbelde naar het einde, van enige spanning was na de 16-14 al lang geen sprake meer. Woensdagavond mag men voor de laatste wedstrijd in de hoofdronde opdraven tegen Spanje. Of daarin nog een stunt te verwachten is? 

Frankrijk nam in elk geval een optie op de halve finale. Het moet al raar lopen willen de Fransen niet naar Hamburg afreizen. Alleen Kroatië zou met twee zeges op Duitsland en Frankrijk de regerend kampioen kunnen uitschakelen voor het podium.

PROGRAMMA

Maandag:

Spanje-Brazilië; Duitsland-Kroatië (20.30 uur, live ZDF)

Woensdag:

Brazilië-IJsland; Frankrijk-Kroatië; Duitsland-Spanje (20.30 uur, live ARD)

In de andere groep is het nog niet zeker welke teams Hamburg gaan bezoeken.

Denemarken en Zweden leiden de dans, Noorwegen volgt op twee punten. Hongarije lijkt zijn kruit te hebben verschoten. Egypte en Tunesië zijn alleen nog puntenleverancier.

PROGRAMMA

maandag:

Zweden - Noorwegen; Egypte - Denemarken.

woensdag:

Tunesië - Egypte; Noorwegen - Hongarije en Denemarken - Zweden.:

Deel dit bericht