Nieuws

Franse coup in Champions League geslaagd

Voorbereidingen finales Champions League lopen op volle toeren

Door Frits Feuler –Woensdag 2 mei vindt in het Radison Blu Hotel in Keulen (12 uur) de loting voor de VELUX EHF Final 4 bij de mannen plaats. De loting is  rechstreeks te volgen op deze link via ehftv  Twee eerdere finalisten – Vardar Skopje en PSG – en twee nieuwelingen – Montpellier HB en HBC Nantes worden in de halve finales tegen elkaar geloot. Zaterdag 26 mei (15.15 en 18.15 uur) de halve finales. Zondag 27 mei om 15.15 uur het duel om de derde plek, om 18.15 uur de finale in de Lanxess Arena in Keulen.

Slechts twee Duitse handballers op het parket. Bij PSG is de aanvoerder van de Duitse ploeg, Uwe Gensheimer (31) - in zijn tweede seizoen bij de Franse topclub -  van de partij. In de Europese topcompetitie scoorde hij dit seizoen 87 keer. Bij HBC Nantes neemt Dominik Klein (34) afscheid van het internationale tophandbal, zo heeft hij reeds aangekondigd. Dit seizoen scoorde de Duitser 50 keer voor zijn Franse werkgever in de CL.

Geen Duitse ploegen dus dit jaar in Keulen al was THW Kiel er tegen regerend kampioen Vardar Skopje, over twee duels gezien, nog redelijk dicht bij. Thuis verloor de ploeg van trainer Alfred Gislasson, voor 9500 toeschouwers, nipt met 28-29. In de heksenketel van Skopje (5500 fans) won Kiel weliswaar verrassend met 27-28 maar op basis van uit-gescoorde doelpunten mag de Macedonische kampioen voor de tweede keer afreizen naar Keulen.

De Poolse kampioen Vive Kielce redde het niet tegen PSG. Thuis ging men met 28-34 de boot in, in de lichtstad werd het een 32-35 nederlaag. Ook Flensburg-Handewitt, met assistent-trainer Mark Bult, moet Keulen een jaartje overslaan. 28-28 in het thuisduel tegen Montpellier werd in de Franse stad gevolgd door een zware 17-29 nederlaag.

Debutant HBC Nantes legde in het thuisduel tegen het Deense Skjern al de basis voor kwalificatie, zo zou een week later blijken: 33-27 en 27-27.

PSG is voor de derde opeenvolgende keer present op het lucratieve eindtoernooi. Nog altijd met sterren als Abalo, Hansen, Karabatic, Kounkoud, Narcisse en Omeyer. De Cup moet nu eindelijk eens gewonnen worden. Het is voor een aantal spelers absoluut een van de laatste kansen om ook die prijs aan hun rijke persoonlijke palmares toe te voegen.

Voorafgaand aan de CL-loting vindt ook de samenstelling van de halve finales van de Ottostadt Magdeburg EHF Cup plaats. Om 11 uur is ook deze loting via  deze link op ehftv rechtstreeks te volgen  vanuit Magdeburg. Dezelfde ploegen als verleden jaar met drie Duitse teams – titelverdediger Frisch Auf! Göppingen, organisator SC Magdeburg en Füchse Berlin – nemen het – weer - op tegen de Franse club Saint_Raphael Var Handball.

Berlin was destijds in de halve finale met 35-24 te sterk voor Var, Göppingen versperde Magdeburg met 33-29 de toegang tot de finale om die uiteindelijk met 30-22 van Berlin te winnen. Magdeburg redde het in de strijd om ‘brons’ met 32-31 van de Franse ploeg. 

Deel dit bericht