Nieuws

Gebrand op de titel

 Slotduel Oliveo –WHC brengt beslissing om promotie

PETER LOTMAN - Pijnacker/Den Haag – De handbalsters van Oliveo Pijnacker en het Haagse WHC treffen elkaar vanavond op de slotdag in de hoofdklasse. Inzet: de titel. De trainers André de Waal en Fred Langerak blikken vooruit.

OLIVEO

Coach André de Waal van Oliveo kan terugkijken op een voortreffelijk seizoen. Hij promoveerde met zijn ploeg naar de hoofdklasse en direct al in het eerste jaar op dit niveau is opnieuw de titel binnen bereik. Een knappe prestatie, die zaterdag voor eigen publiek tot een climax moet komen. En verwacht niet van de gedreven De Waal dat hij even pas op de plaats wil maken en de eventuele promotie nog een jaartje wil uitstellen.

De Waal, die in totaal tien jaar werkzaam is bij Oliveo waar hij ook de mannen trainde: ,, Zeker niet. Het is misschien te vroeg om als gepromoveerde club direct al weer te promoveren, maar nu we zo ver zijn gekomen, willen we die titel pakken. Lukt het niet dan gaan we volgend seizoen verder bouwen.  We hebben bewezen dat we er de ploeg voor hebben om kampioen te worden. Dus waarom niet? Het is toch mooi om in één keer door te stoten. Als je kampioen kunt worden, moet je er met z’n allen ook vol voor gaan. Dat is goed voor de motivatie en de supporters verwachten dat ook van het team.”

GOEDE KLIK

Pas heeft De Waal, die over gevarieerde oefenstof beschikt en dynamisch handbal propageert, zijn contract verlengd. Na drie succesrijke jaren plakt hij er nog een seizoen aan vast. ,,Alle partijen -speelsters, bestuur en ikzelf-  hebben uitgesproken dat we graag met elkaar door willen. Er is een goede klik en we zien nog veel mogelijkheden met deze groep. Hopelijk kunnen we dat zaterdag tegen WHC bewijzen met de titel.”

WHC

Coach Fred Langerak van WHC heeft dit seizoen een team gesmeed dat eveneens aanspraak kan maken op het kampioenschap. De oud-topspeler van Hermes werd in de aanloop naar dit seizoen benaderd om het eerste vrouwenteam onder zijn hoede te nemen. ,,Dat leek mij een mooie klus. Vorig seizoen werd WHC kampioen, maar zag af van promotie. Een aantal bepalende speelsters was gestopt en in overleg met de overgebleven speelsters is toen besloten niet te promoveren.”

Met de ambitieuze Langerak wil men dat nu wél. Ook in zijn eigen actieve handbalperiode was Langerak een speler die voor het hoogste ging. ,,Ik heb de speelsters gezegd dat ik er aan wil beginnen, maar dat we er dan ook vol voor gaan. We hebben een aantal nieuwe speelsters ingepast. Na een goede voorbereiding zijn we aan de competitie begonnen en zijn opnieuw kampioenskandidaat. De boodschap is dus goed overgekomen.”

SCHAVEN

Langerak, die eerder ook de mannen van Wings onder zijn hoede had, heeft er tijdens de trainingen zichtbaar plezier in. ,,Het is heerlijk werken met deze groep. Het is een team waarin techniek, snelheid en handbalintelligentie aanwezig zijn. Elke week schaven we nog aan het team. De wil om te winnen is volop aanwezig en je merkt dat ze nu ook willen promoveren. En lukt het niet, dan proberen we het volgend seizoen opnieuw. Er zit nog rek in de groep. Maar als we scherp zijn, kunnen we tegen Oliveo nu al de titel pakken.”

STAND HOOFDKLASSE

  1. Oliveo   21 - 34 punten     doelsaldo  +117
  2. WHC     21 - 32 punten     doelsaldo  +153

 

Oliveo pakt de titel bij winst of gelijkspel; wint WHC dan verovert het op basis van het doelsaldo de titel.

Het duel wordt vanavond om 19.00 uur gespeeld in sportcomplex Het Nest, Zilverreigerdreef 111 in Pijnacker.

AD HAAGSCHE/DELFTSE COURANT 

Deel dit bericht