Nieuws

Geen Spelen voor Delaila Amega: opnieuw kruisbandblessure

Van de Redactie – De komende maanden moet BVB Dortmund-coach André Fuhr het opnieuw zonder Delaila Amega (23) doen. De Nederlands international die net haar kruisbandblessure, opgelopen in eind september in het CL-duel tegen Brest Bretagne, goed doorstaan had, heeft opnieuw dezelfde kruisband gescheurd én er nog een zware meniscusblessure bij opgelopen tijdens een training met Oranje. De komende maanden staan opnieuw in het teken van een lange revalidatie.

“Het is echt heel erg klote dat ik weer een zware knieblessure heb opgelopen. Ik baal er ontzettend van.
Op dit moment wil ik mijn hoofd leeg maken en tijd voor mezelf nemen. Daarna zie ik wel verder als alles
weer in gang gezet wordt met een operatie.”

Anderhalf jaar eerder sloeg het noodlot voor de eerste keer toe toen ze voor Metzingen uitkwam. Na maanden van revalideren haalde Amega het WK eind december 2019 in Japan waar ze met Oranje de historische titel pakte. Deze week werd ook bekend dat Oranje-ploeggenote Estavana Polman opnieuw onder het mes moet en ook de Spelen mist.

Bitter

“Die twee blessures in de tijd bij onze club zijn natuurlijk erg bitter en hebben onze planning met de selectie behoorlijk in de war geschopt,” aldus voorzitter Andreas Heiermann. De club had net de transfers rond met de nummer 15 en 16 in de groep, de 26-jarige Japanse linker opbouwspeelster Haruno Sasaki – van Klub Hokkoku Bank - en de 18-jarige Hongaarse Viktoria Woth – van de Handballakademie -  toen deze onheilstijding van Amega de club bereikte. Hasaki scoorde in 22 duels 77 keer. Maar het blessureleed ging ook aan Woth niet voorbij: uitgerekend in het laatste competitieduel scheurde zij ook haar kruisband.

Alsof alle leed nog niet genoeg was: van de EHF kreeg de club een boete van 10.000 euro vanwege het niet opkomen in de achtste finale in het tweeluik met Metz Handball.

cover Opnieuw pech voor Delaila Amega

foto archief HSP / club

 

Deel dit bericht