Geen Bekerwinst voor Jessy Kramer met Toulon St-Cyr Handball

Zaterdag stond in Frankrijk in het teken van de Bekerfinales. Bij de dames troffen het Zuid Franse Toulon St-Cyr Handball, met Jessy Kramer, en het uit Bretagne afkomstige Brest Handball elkaar in de finale in Parijs. Veertig minuten kon Toulon St - Cyr Brest goed partij geven aan de West Franse topploeg maar in de laatste 20 minuten liep Brest weg. Na de 11-13 ruststand eindigde de wedstrijd met een 21-30 overwinning voor Brest

De openingsfase van de wedstrijd was voor Toulon St-Cyr dat op een 4-1 voorspong kwam na acht minuten. Brest herpakte zich kwam vier minuten later weer gelijk en pakte ook de voorspong 4-5. Toulon kon weer aanhaken en het verschil op een punt houden tot Brest bij 10-12 voor het eerst op een twee punten voorsprong kwam. Met die marge werd er ook gerust: 11-13.

Na rust kon Toulon St-Cyr  de achterstand mede door een doelpunt van Jessy Kramer weg werken en bij 14-13 de voorspong pakken nadat Kramer een zevenmeter mee kreeg. Brest nam daarna toch het heft in handen 14-15 waarna de ploeg uit Zuid Frankrijk nog een keer langszij kon komen 15-15. Vervolgens liep Brest in rap tempo weg naar 16-23 en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk kon Brest de Beker met een 21-30 overwinning meenemen naar Bretagne

Jessy Kramer scoorde drie keer voor haar ploeg

PSG wint de beker bij  Heren

Bij de mannen ging de Bekerwinst naar Paris St Germain HB zij versloegen  USAM Nîmes met 27-33 ( rust14-15). Ook Paris kon pas in het laatste kwartier loskomen van Nimes na 43’minuten was het nog 20-20 maar zes minuten later had PSG eindelijk een gaatje kunnen slaan: 22-26. Dat was voldoende om Nimes te breken en op de knieën te krijgen