Nieuws

Geen finale plaats voor U16 bij European Open

Nederland wel geplaatst voor het EYOF in 2019

Door Hans Schets - De Nederlandse U16 handbalsters zijn donderdag in het zicht van de haven tegen Zwitserland ten onder gegaan. Oranje zou zich bij winst hebben geplaatst voor de finale. Onder het toeziend oog van 300 toeschouwers had Oranje bij rust alles nog in eigen hand, ook al ging Zwitserland met een 8-9 voorsprong de kleedkamers in. In de tweede helft bleek dat het Oranje- kaarsje opgebrand was. Nederland kwam er niet meer aan te pas en verloor fors: 11-23.

Scores voor Nederland Fem Boeters 2, Roos Daleman 2, Jessie van de Ruit, Kim Molenaar, Dane Spoler, Romé Steverink, Jette van Ingen, Verbraeken en Pipy Wolfs allemaal éénmaal.

Door die forse nederlaag verspeelde Nederland niet alleen een plaats in de finale, ook de strijd om de derde plaats ging daarmee aan Nederland voorbij. Omdat Frankrijk, Zwitserland en Nederland alle drie met vier punten de hoofdronde beëindigden, gaat op basis van het onderlinge doelsaldo Frankrijk naar de finale, Zwitserland naar de wedstrijd om het brons en speelt Nederland vandaag om 16:30 uur voor plaats 5/6 tegen Tsjechië.

Het goede nieuws is dat Nederland zich wel heeft geplaatst voor de EYOF die in 2019 in van 20 t/m 28 juli in de Azerbeidjaanse hoofdstad Baku plaats vindt.

Wedstrijden vandaag:

plaats 7/8 15:00 uur Polen – Spanje

plaats 5/6 16:30 uur Nederland – Tsjechië

plaats 3/4 18:30 uur Zwitserland – Roemenië

20:30 uur 20:30 uur Frankrijk – Hongarije   

Deel dit bericht