Geen promotie voor handballers Olympia ‘89

Aristos handhaaft zich in eredivisie

Ze stonden op het randje van de eredivisie naar de handballers van Olympia’89/DOS’90 zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om te promoveren naar de eredivisie. In de finalestrijd tegen Aristos won de ploeg uit Oss vorige week thuis nog nipt van de ploeg Amsterdam met 25-24. In de tweede wedstrijd in Amsterdam was het al snel gelopen voor de Brabanders.

Tot 2-2 (5’) kon de ploeg van trainer coach Frans van Erp nog volgen maar in de daaropvolgende twaalf minuten kwam men niet tot scoren en liep Aristos weg naar een 8-2 voorspong. Deze snelle en ruime achterstand brak de ploeg uit Oss op. De rust werd vervolgens bereikt bij een 17-9 tussenstand.

Na de pauze pakte Olympia’89 het weer goed op en kon de achterstand halverwege de tweede helft nog terugbrengen naar vijf doelpunten verschil: 20-15. Daarna was het toch gedaan met de Brabanders. Zij zagen Aristis weer opnieuw zagen uitlopen naar een verschil van tien doelpunten: 25-15.

De tweede wedstrijd om de promotie naar de eredivisie bleek er toch net een teveel te zijn na een zeer goede tweede seizoenshelft waarin men uit een geslagen positie, tien wedstrijden ongeslagen bleef  en vervolgens in de nacompetitie ook nog een vier wedstrijd ongeslagen kon blijven en daarmee als toetje ook nog de tweestrijd om een plaats in de eredivisie kon gaan spelen. Een vijftiende wedstrijd op rij zonder nederlaag zat er echter niet in.

Aristos speelt na de 30-19 overwinning ook volgend seizoen in de eredivisie en Olympia’89/DOS’90  mag volgend seizoen weer opnieuw gaan jagen op een mogelijk promotie naar de eredivisie