BENE-League FINAL4Mizuno 2017Handbalshop
Geen verrassingen op laatste speeldag voorronde Dames bekertoernooi

Geen verrassingen op laatste speeldag voorronde Dames bekertoernooi

12 oktober 2017, 22:49 uur

De meeste wedstrijd uit de voorronde van het dames bekertoernooi stonde voor donderdag op het programma. Veertien wedstrijden werden er gespeeld en daarbij vielen geen verrassende uitslagen te noteren Wel lieten een aantal ploegen weten dat ze het moielijk hebben gehad vanwege het feit dat men zonder Hars moet spelen

Trainer coach Ruud van den Broeck zag zijn ploeg Kras Volendam met 17-25 winnen bij Tornado maar de coach van de Volendam liet na afloop dezelfde kritische noot horen als Maurice Janssen de coach van Bevo woensdagavond al deed.  

“Ik vindt het jammer dat bij de ambitie die NHV uitstraalt om de top te halen en daarbij allemaal diploma’s verplicht stelt men ook eens na moeten denken over verplichting van hars in het handbal. Wij halen door zo een pizzabal zonder hars bij lange na niet het niveau wat leuk is om naar te kijken. Uiteindelijk telt dat we ronde verder zijn maar mooi was het niet”, aldus Van den Broeck.  

Spannend
Spannende was het bij de wedstrijd tussen Dongen en Heerle. Het was een gelijk opgaand die na de reguliere speeltijd in 19-19 eindigde. In de eerste verlenging stond Heerle in de laatste tien seconden één doelpunt voor, maar de ploeg uit West Brabant verspeelde de bal wat betekende dat het na de eerste verlenging  weer gelijk stond: 22-22. Ook de tweede verlenging leverde geen uitsluitsel op over winst en verlies: Eindstand 25-25.

Strafworpen moeten vervolgens de beslissing brengen. Heerle nam die beter namen. De  vijfde strafworp was al niet meer nodig. Eindstand 28-29

“De meiden hebben keihard geknokt en deze overwinning hadden we nodig. Compliment voor de speelsters maar in het bijzonder voor keepster Masja Krosschell die een dijk van een wedstrijd keepte” aldus coach Vallie Koldiz  na afloop.

Perspectief
Hellas coach Justin Pronk vond dat zijn speelsters een prima wedstrijd hebben gespeeld tegen Quintus 2. “In de tweede helft zijn we helemaal teruggekomen. De dames een prima wedstrijd neer gezet die perspectief biedt. Na wat slordigheden en wat breaks tegen op het einde verloren we met 16-23” aldus Pronk

De handbalsters van Eurobottle Voorwaarts speelden een lastige wedstrijd tegen Handbal Heeten. het niveau is te groot, daardoor ga je tegen jezelf spelen” vertelt coach Helma Meijerman na afloop. Toch is dat ook een verdienste van Heeten die het keurig hebben gedaan en het ons toch lastig hebben gemaakt”. Na een 9-12 ruststand werd het 17-23.  

Kijk hier voor de alle uitslagen van de voorronde bij de dames

Laatste update: 12 oktober 2017, 23:14 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Geen verrassingen op laatste speeldag voorronde Dames bekertoernooi