Nieuws

Geert Hinskens met Quintus tegen oude bekenden bij Volendam

AD SPORT / Peter Lotman - Voor de nieuwe oefenmeester van Quintus, Geert Hinskens, heeft het duel van zijn ploeg met het Opleidingsteam Volendam een extra dimensie. De 30-jarige Limburger speelde vijf seizoenen bij die club en treft in de tweestrijd een aantal oude bekenden. “Het wordt een zwaar potje.”

Over de wedstrijd van zaterdag zegt Hinskens: “Met een stuk of vier, vijf jongens heb ik nog samengespeeld en getraind bij Volendam. Rick en Mike Zwarthoed bijvoorbeeld, en Diego Jacobs en Jordan Beukman. Ook met keeper Martijn Cappel, die nu trainer/coach is, heb ik samen gespeeld in het eerste team. Met sommigen heb ik nog steeds een goed contact, dus dat maakt het extra leuk.”

Geert Hinskens nam samen met Jack van Lier de Heulse mannenploeg dit seizoen onder zijn hoede als opvolger van de gestopte Rob Vis. Een gouden greep van Quintus, dat met Hinskens een voormalig topspeler in huis haalde die kan bogen op een rijke handballoopbaan. Zijn ervaring in de top van het vaderlandse handbal kan voor de selectie van grote waarde zijn.

Bekeken schutter

De Limburger begon bij V&L Geleen en stapte destijds over naar Quintus om daar als speler al indruk te maken. Zijn linkshandige schot werd gekenmerkt door veel precisie. Na zes jaar Quintus werd Hinskens in 2014 aangetrokken door BENE-Leagueclub Volendam, dat vijf seizoenen veel plezier aan de bekeken schutter beleefde. Hij kwam uit in de Europa Cup en speelde met Volendam drie finales om de landstitel en twee bekerfinales.

Vanwege een aantal zware blessures moest Hinskens, in het dagelijks leven fysiotherapeut, zijn carrière voortijdig afbreken. Hij scheurde twee keer zijn kruisband af en hield na een hamstringblessure steeds last van zijn knie. “Het was onverantwoord om nog langer door te gaan. Zeker met mijn beroep”, verklaarde hij en nam na 25 jaar handbal met pijn in het hart afscheid.

Zijn banden met Quintus, waar hij een mooie periode beleefde, gingen nooit verloren. Het verzoek van Jack van Lier en de Stichting Topsport Quintus deed hem dan ook goed. Vooral, omdat hij zich verder in het trainersvak wil bekwamen. “Ik had al de ambitie om trainer te worden. Daarvoor had ik nog geen tijdpad uitgestippeld, maar Quintus kwam op het goede moment.”

Veel profijt

Collega Jack van Lier is al even positief. “Ik ken Geert nog uit de tijd dat hij bij Quintus handbalde. Samen trainden en coachten wij toen de jeugd. Een rustige en sociale jongen die goed in de groep ligt. Hij heeft een grote tactische kennis en heeft veel ervaring opgedaan door op het hoogste niveau met toptrainers te werken. Daar kunnen wij bij Quintus veel profijt van hebben.”

Zowel Quintus als Volendam won de twee eerste duels. De Westlanders uit bij Lions en thuis tegen debutant Feyenoord. Volendam rekende af met Houten en met Havas.

Hinskens: “Het wordt dus een zwaar potje. Volendam is ook goed begonnen aan de competitie met die knappe overwinning op Houten. Ze beschikken over een paar ervaren spelers met ook wat BENE-League ervaring. Het zal dus nog lastig genoeg worden. Bij ons gaat het steeds beter draaien, dus wij hebben veel vertrouwen in een goede afloop.”

Het duel wordt in tegenstelling tot de eerdere planning afgewerkt in de Eekhouthal in Kwintsheul en begint om 21.00 uur. Daarvóór ontvangen de vrouwen van Quintus om 19.00 uur het Limburgse V&L Geleen.

cover Geert Hinskens (links) nam na de gewonnen belerfinale in 2019 samen afscheid met Leon van Schie

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht