Nieuws

Geert Hinskens gaat met ‘handbalpensioen’

 

Van de Redactie- Na 25 jaar handbal is het mooi geweest voor Volendammer Geert Hinskens. Met pijn in z’n hart heeft hij besloten om er na dit seizoen mee te stoppen. “Ik wil mijn (oud-)teamgenoten, tegenstanders, trainers, coaches, supporters, fysiotherapeuten en vele anderen bedanken voor de prachtige jaren bij HV Vlug En Lenig, Quintus handbal en HV KRAS/Volendam,” kondigt hij zijn handbalpensioen aan. Maar er wacht nog een aantal klusjes. “Nu op naar een aantal mooie wedstrijden in de play-offs en de beker.”

zijn lichaam protesteert. Handballen op topniveau zit er niet meer in. Knie, hamstring. Blessures liepen de laatste jaren als een rode draad door zijn handbalcarrière. Fysiek kan het niet meer verder, weet ook Hinskens na zoveel malheur. 

Vijf jaar geleden stapte de Geleendenaar over van Quintus naar Volendam. De linkshandige schutter rendeerde goed. Totdat de ene na de andere kwetsuur roet in het eten gooide.  

Om de plek van Hinskens op te vangen heeft Volendam waar Hans van Dijk volgend seizoen aan het technische roer staat, Collin de Vette aangetrokken. 

Voor Hinskens (29) en zijn ploeg de komende weken een mooie uitdaging om er in elk geval nog met een prijs vandoor te gaan. Volendam is nog actief in het bekertoernooi en de strijd om de landstitel.

Deel dit bericht