Gelijkspel en winst voor Oranje Jongens U18 in Roemenië

De Nederlandse handballers U18 spelen dit weekend in het Roemeense Cluj-Napoca het toernooi om de Trofeul Carpați met als tegenstanders de leeftijdgenoten van Italië, Roemenië en Macedonië.

Vrijdag stond voor Oranje de wedstrijd tegen Italie op het programma. Na een 17-13 ruststand voor Nederland  wist men er uiteindelijk nog net een gelijkspek uit te spelen: 27-27

In de tweede wedstrijd op zaterdag stond de wedstrijd tegen Roemenië op het programma. Na de 17-18 ruststand voor Oranje liep men laat in de tweede helft nog weg naar een 25-29 voorspong met nog vijf minuten te spelen. Met nog 1.40 minuten op de klok scoorde Roemenië de aansluitingstreffer 29-30 maar uiteindelijk won Oranje nog met 29-32