Handbalshop
Gerrie Eijlers “Ik stop niet voordat wij iets hebben gehaald”

Gerrie Eijlers “Ik stop niet voordat wij iets hebben gehaald”

10 juni 2018, 00:46 uur

Gerrie , gefeliciteerd met deze geweldige overwinning  Er stond vandaag wel wat op het spel!  “Ja klopt, in twee wedstrijden kan je op een eindtoernooi staan dus ja er staat zeker wel wat op het spel. Van te voren hebben we gesproken over respect voor dit soort goede spelers, maar dat we dat vandaag wel zouden proberen uit te schakelen zodat we dat niet hadden. Ik denk dat dat wel gelukt is. Maar het gaat wel over twee wedstrijden. We mogen dan ook nu nog een kwartiertje genieten van deze overwinning maar dan gaan we aan volgende week denken” aldus een glunderende Oranje doelman  

Er ligt nu wel een basis dat moet jullie wel heel veel vertrouwen geven om daar nu naar toe te gaan?  Het is natuurlijk altijd mooier om te winnen dan on te verliezen en dat is nu dan ook het positieve.  Nu kun je ook denken, hun moeten ook respect voor ons hebben. Bij hun komt er nu ook een beetje druk op, dus dit is zeker een mooie basis”.

Hebben zij het niet een beetje onderschat, Jij heb natuurlijk in Duitsland met spelers van dit topniveau gespeeld. Het is het einde van het seizoen, nog even twee wedstrijdjes doen, tegen een niet al te sterk land in hun ogen.“Dat kan wezen maar daar moet je voor waken als team dat dat niet gebeurt. In die situatie gaan wij later ook komen, maar dat kan ik niet echt beantwoorden. Ik vind dat wij heel goed gedekt hebben tegen hun en zonder respect gespeeld hebben. We hebben ze goed aangepakt, ook in de aanval.  Dus ja, of ze het onderschat hebben dat kan ik niet goed beantwoorden. Maar ik vind dat wij het heel goed gedaan hebben”.

De 37-jarige doelman van Oranje heeft een lange carrière achter de rug en altijd gehoopt dat hij met Oranje ooit op een groot toernooi zou kunnen gaan spelen. Op de vraag hoe dicht hij daar nu bij is antwoord hij dat we nu de kans hebben. “We hebben nog één wedstrijd en daarmee hebben we een kans om het WK te halen. En volgend jaar hebben we een kwalificatiepoule voor het EK en daar moeten wij het ook gewoon kunnen halen, dus ja wij zijn er gewoon heel dichtbij. Ik stop niet voordat wij iets hebben gehaald”.

Dat vind ik wel mooi om dat te horen. “Ja ik ook. Ik vind het wel mooi dat ik dat zeg”,  aldus Gerrie Eijlers na afloop van de gewonnen WK play-offs wedstrijd tegen Zweden   

Laatste update: 10 juni 2018, 00:48 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct